Aasia bufee 2.0
Ootame külalisi 26.11.2018 kell 11.30-14.00 nautima Jaapani ja Tai köögi hõrgutisi, bufee on avatud kuni toite jätkub.
Jaapani köögist oleme valinud
- Marineeritud redis riisiveiniäädikaga
- Merekapsa – värskekurgi salat
- Krõbe pardiliha Guoza hoisin-ploomikastmega
- Friteeritud tofu magusa miso kastmega
- Rebitud sealiha – seene ramen (nuudlisupp)
- Grillitud sealihavardad teriyakikastmega
Tai köögist
- Terav mereannisupp
- Kanalihavardad maapähklikastmega
- Suverullid köögiviljade, ürtide ja magus-terava kastmega
- Banaan taignas serveeritud mee ja kondentspiimaga
- Bao seakõhu, marineeritud redise, porgandisalati ja sriracha majoneesiga
- Mangolassi
Lisandiks: aurutatud riis või praeriis muna ja köögiviljadega
Bufee hind 8 €.
Toidud valmistavad kokaõpilased õpperühmadest KK16-PV2, KK17-KE, KK17-KV2 ja tulevased toitlustusteenindajad TO17-PE rühmast Eero Kippa, Marge Oldermanni ja Tarvo Kullamaa juhendamisel.
Eelmise Aasia buffet üheks lemmikuks osutus pähklikaste, mida pakuti värske salati juurde. Jagame teiega retsepti.
Pähklikaste
- 220 ml kookospiima
- 4 spl maapähklivõid
- laimimahla
- sojakastet
- suhkrut
- cayenni pipart
Valmistamine
Kuumuta kastrulis kookospiim, suhkur, maapähklivõi, laimimahl, sojakaste ja cayenni pipar. Sega ja lase keema tõusta. Keeda madalal temperatuuril u. 5-8 minutit kuni segu pakseneb.