Teko pagar 2019 võistlusjuhend

Teko pagarivõistluse juhend

Toimumise aeg: 31.01. 2019 kell 10.00-16.00

Korraldaja: Tallinna Teeninduskool

Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kondiitriõpilased, kes on 2018/2019 õppeaastal kooli nimekirjas.

Žürii: Tallink Spa & Conference Hotel´i esindab Kaspar Kütt, Gurmeeklubi Kaire Kase ja  Balti Veskit Kadri Luik.

Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus viiakse läbi kahes voorus – eel- ja lõppvoor.

Võistlusele registreerumine kuni 13.01.2019 

  1. kohustulik väli
  2. kohustulik väli
  3. kohustulik väli
  4. kohustulik väli
  5. Ootame praktikanti järgmiselt erialalt – erinevate erialade puhul täida vorm igaühe kohta eraldi
  6. Ootame praktikanti järgmiselt erialalt
 

Võistluse teema

Kihitamata pärmitaignast  lastepärased magusad vigursaiad 15 tk ´a 0,070 kg

Eelvoor  

Eelvoorus osalemiseks täidab võistleja registreerimislehe ning esitab korrektselt vormistatud vigursaia tehnoloogia kaardi  erialaõpetajale/juhendajale 18.12.2018. Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse.

Lõppvoor

  • Võistlus toimub 31.jaanuaril õppelaboris B014
  • Võistlejal on laual võistlustöö  tehnoloogia kaart.
  • Spetsiifilised töövahendid on võistlejal kaasas.
  • Saiad eksponeeritakse aatriumis ühise väljapanekuna.

Võistlejal on kasutada Balt- Hellini toorainetest:  küpsetuskindel šokolaadinööbid. Teised vajaminevad toorained tellitakse vastavalt tehnoloogia kaardile.

Teko Pagar 2019  hindamiskriteeriumid

  • Meisterlikkus (tehnoloogilised oskused, töökorraldus, töö keerukus) 1–25 punkti
  • Toote välimus ja sisu (vastavus tehnoloogia kaardile ja toote tutvustusele) 1–25 punkti
  • Toote maitseomadused (konsistents, maitsesobivus) 1–25 punkti
  • Tööhügieen (töökoha puhtus, isiklik hügieen) 1–25 punkti
  • Kui võistluse koondtulemus on võrdne, määratakse kõrgem koht võistlejale, kelle toote maitseomadused olid paremad.

Ajakasutus: Võistlustööde valmistamiseks on aega 4 tundi. Ajalimiidi ületamisel arvestatakse iga ületatud minut miinuspunktina ja võetakse maha ühekordselt lõpp-punktisummast.

Autasustamine: Kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli vabariiklikel võistlustel. Balti Veski eripreemia. 

Võistluse peakorraldaja Eha Martma, pagar-kondiitri eriala juhtivõpetaja.