Teko kondiiter 2019 võistlusjuhend

Teko kondiitrivõistluse juhend

Toimumise aeg: 31.01. 2019  kell 10.00-16.00

Korraldaja: Tallinna Teeninduskool

Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli  õpilased, kes on 2018/2019 õppeaastal kooli nimekirjas

Žürii: Tallink Spa & Conference Hotel´i esindab Kaspar Kütt, Gurmeeklubi Kaire Kase ja  Balti Veskit Kadri Luik

Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus viiakse läbi kahes voorus – eel- ja lõppvoor.

Registreeru võistlusele 

  1. kohustulik väli
  2. kohustulik väli
  3. kohustulik väli
  4. kohustulik väli
  5. Ootame praktikanti järgmiselt erialalt – erinevate erialade puhul täida vorm igaühe kohta eraldi
  6. Ootame praktikanti järgmiselt erialalt
 

Võistluse teema

1,0 kg martsipanikattega katsikutort

Eelvoor

Eelvoorus osalemiseks täidab võistleja registreerimislehe ning esitab korrektselt vormistatud tordi tehnoloogia kaardi  erialaõpetajale/juhendajale 18.12.2018. Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse.

Lõppvoor

  • Võistlus toimub 31.jaanuaril õppelaboris B-012
  • Võistlejal on laual võistlustordi  tehnoloogia kaart.
  • Küpsetatud pooltooted on võistlejal kaasas.
  • Tordi  valmistamisel  on kasutada järgmised sponsorite toorained: martsipan 300 g, või 200 g, toorjuust 200 g. Teised vajalikud toorained tellitakse vastavalt tehnoloogia kaardile.
  • Spetsiifilised töövahendid on võistlejal kaasas.
  • Tordid eksponeeritakse aatriumis ühise väljapanekuna.

Teko Kondiiter 2019 hindamiskriteeriumid

  • Meisterlikkus (tehnoloogilised oskused, töökorraldus, töö keerukus) 1–25 punkti
  • Tordi välimus ja sisu (vastavus tehnoloogia kaardile ) 1–25 punkti
  • Tordi maitseomadused (konsistents, maitsesobivus) 1–25 punkti
  • Tööhügieen (töökoha puhtus, isiklik hügieen) 1–25 punkti
  • Kui võistluse koondtulemus on võrdne, määratakse kõrgem koht võistlejale, kelle toote maitseomadused olid paremad.

Ajakasutus: Võistlustööde valmistamiseks on aega 4 tundi. Ajalimiidi ületamisel arvestatakse iga ületatud minut miinuspunktina ja võetakse maha ühekordselt lõpp-punktisummast.

Autasustamine: Kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel. Balti Veski eripreemia.

Võistluse peakorraldaja Eha Martma, pagar-kondiitri eriala juhtivõpetaja.