Teko komm 2019 võistlusjuhend
Teko kommivõistluse juhend
Toimumise aeg: 31.01.2019 kell 10.00-16.00
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli õpilased, kes on 2018/2019 õppeaastal kooli nimekirjas.
Žürii: Toikako Kaubandust esindab Marika Aarniste, Pagaripoisse Kairi Kuusk ja Tekot Riina Vonda.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus viiakse läbi kahes voorus – eel- ja lõppvoor.
Registreeru võistlusele
Võistluse teema
Käsitöökommide valmistamine, alateema – sõbrapäevakommid.
Eelvoor
Eelvoorus osalemiseks täidab võistleja registreerimislehe ning esitab korrektselt vormistatud kommi tehnoloogiakaardid erialaõpetajale/juhendajale 18.12.2018. Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse.
Iga võistleja valmistab kahe erineva maitse, kuju ja viimistlusega kommi 15 tk, kaaluga 0,015 kg. Kokku 30 kommi.
Tehnoloogiakaart vormistada kooli kodulehel oleva tehnoloogia kaardi vormi järgi.
Lõppvoor
- Võistlus toimub 31.jaanuaril ruumis B-123.
- Võistlejal on laual toote tehnoloogia kaardid.
- Kõik tooted ja kaunistused valmistatakse võistluse käigus.
- Toorainest on kohustuslik kasutada ühe kommi juures sinihallitusjuustu. Võistlejal on kasutada Balt Hellinilt valge šokolaad, piimašokolaad ja tume šokolaad (70% kakaomassi) ja kõrgpastöriseeritud vahukoor. Teised vajaminevad toorained tellitakse koolist vastavalt tehnoloogia kaardile.
- Spetsiifilised töövahendid on võistlejal kaasas.
Kommid eksponeeritakse aatriumis ühise väljapanekuna ette antud karpides.
Teko KOMM 2019 hindamiskriteeriumid
- Meisterlikkus (tehnoloogilised oskused, töökorraldus, säästlikkus) 1–25 punkti
- Kommi välimus ja sisu (vastavus tehnoloogia kaardile ) 1–25 punkti
- Kommi maitseomadused (konsistents, maitsesobivus) 1–25 punkti
- Tööhügieen (töökoha puhtus, isiklik hügieen) 1–25 punkti
- Kui võistluse koondtulemus on võrdne, määratakse kõrgem koht võistlejale, kelle toote maitseomadused olid paremad.
Ajakasutus: Võistlustööde valmistamiseks on aega 4 tundi. Ajalimiidi ületamisel arvestatakse iga ületatud minut miinuspunktina ja võetakse maha ühekordselt lõpp-punktisummast.
Autasustamine: Kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel. Toikako Kaubanduse OÜ eripreemia.
Võistluse peakorraldaja Eha Martma, pagar-kondiitri eriala juhtivõpetaja.