Eesti Maitsed 2019 võistlusjuhend
Teko kokkade võistluse juhend
Toimumise aeg: 31. jaanuar 2019
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli õpilased ja töötajad.
Žürii: võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii, kuhu kuuluvad peakokad ja kokad Tallinna restoranidest.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus toimub kahes voorus – eelvoor kirjalikult ja lõppvoor praktiliselt.
Eelvoor
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 21. jaanuariks 2019 korrektselt vormistatud kirjaliku töö võistlusjuhendi lisas olevas Exceli vormis.
- registreerimisleht (märkida nimi, õpperühm, juhendaja nimi)
- kaubatellimus (võistlusjuhendi lisas olevas Exceli vormis)
- menüü
- fotod einest
Võistlusülesanne
Pearoog: ühepajatoit eestimaistest köögiviljadest, kus roa kaal jääb 250-300 g juurde.
Magustoit: leivamagustoit, kus põhitooraine on must leib ja omal valikul kas peet või kõrvits.
Eine planeerida 6 portsjonile. Toidukorvi on valitud toorained, mis lähtuvad Eesti traditsioonilisest köögist. Toitude valmistamiseks peab kasutama Eesti köögile iseloomulikke valmistamise tehnoloogiaid, kuid toidud võib serveerida modernses vormis. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid maksimaalselt ette antud koguses.
Kirjalik töö esitada elektroonselt ühe failina oma erialaõpetajale, kes edastab selle hiljemalt 21.01.2019 kell 14.00 e-mailile: anne.mae@teeninduskool.ee Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse. Eelvooru tulemused selguvad 23. jaanuar 2019. Lõppvoor toimub 31. jaanuar 2019.
Lõppvooru ülesanne: valmistada praktiliselt eelvoorus esitatud eine ning serveerida vastavalt ajakavale. Võistlusjärjekord loositakse ja võistluse algus on libiseva graafiku alusel. Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile. Enne võistluse algust toimub menüü tutvustamine kelnerivõistlejale.
- PEAROOG serveeritakse 2 tundi pärast võistluse algust
- MAGUSTOIT 30 minutit pärast pearooga
Toidud serveeritakse korraldaja antud nõudele, oma nõusid kasutada ei tohi. Toidud serveeritakse madalatelt supitaldrikutelt läbimõõduga 23 cm.
Žürii hindab lõppvoorus järgmist:
- Eesti köögi toiduvalmistamise tehnoloogiate järgimine
- loomingulisus
- roogade välimus ja serveering
- roogade maitse
- hügieeninõuete täitmine
- köögi töökorraldus
- tooraine ökonoomne kasutamine
- ajast kinnipidamist
Autasustamine: lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat diplomi ja kingitusega. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.
Lisa 1. Võistluse toidukorv/tellimisleht koos eelvooru töö põhjaga «Eesti Maitsed_2019 tellimisleht»