Seitsmevõistlus 2019 võistlusjuhend
Teko kokkade meeskonnavõistluse juhend
Toimumise aeg: 31. jaanuar 2019
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
Osavõtjad ja eesmärk: võistluse käigus demonstreerivad kokaõpilased ja kokandushuvilised erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusele on oodatud rühmade: KK17-PE, KK17-PV1, KK17-PV2, KK17-PV3, KK18-PE1, KK18-PE2,KK18-PE3, KK18-PV1, KK18-PV2, KK18-KV1, KK18-KV2 võistkonnad.
Võistkond: 3 liiget
Žürii: peakokad ja oma eriala spetsialistid + õpilasžürii. NB! Õpilasžüriisse on igal seitsmevõistlusel osaleval rühmal võimalik määrata oma esindaja. Rühm annab õpilasžürii liikme info (nimi, telefon, e-maili aadress) 25. jaanuariks 2018 teada meilile: anne.mae@teeninduskool
Võistlusele registreerumine toimub koos kaubatellimuse esitamisega vastavas vormis: 21. jaanuar 2019, hiljemalt kell 14.00 e-mailile anne.mae@teeninduskool (kindlasti lisada võistkonna andmed registreerimislehele). Seitsmevõistlus toimub võimlas vastavalt ajagraafikule (kahes vahetuses) – võistlusjärjekord loositakse võistluspäeva hommikul.’
Kokkade seitsmevõistlus 2019 peasponsor on Santa Maria.
Võistlusülesanne
2019. aasta seitsmevõistluse ülesandeks on valmistada etteantud toidukorvi alusel:
- Soe köögiviljatäidisega tortilla 4 portsjonit (kohustuslik tooraine porgand 100g ja lisaks 4 erinevat köögivilja toorainete nimekirjast ), lisandiks külm kaste kreeka jogurti baasil ja vürtsikas salsa;
- Trühvlid 4 portsjonit (portsjonis 3 tk, visuaalselt ühesuurused, kogukaaluga 45 g portsjon, lubatud kõikumine ± 2 g);
- Talvine soe jook 4 portsjonit;
- Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile);
- Meeskonnaliikmeid võib ergutada, mitte aidata! Võistlejad võivad lõpetada eelmisi ülesandeid, kuid ei tohi teha ettevalmistusi järgmisteks etappideks;
- Viimases võistlusetapis serveerida valmistatud toidud ühiselt meeskonnatööna;
- Iga etapi lõpus hindab žürii etteantud ülesannet. Igal etapil on kindlaks määratud objektiivsed hindamiskriteeriumid. Lisaks hinnatakse noa käsitsemise oskust, tehnoloogia tundmist, sobivate töövõtete ja -vahendite kasutamist ning hügieeni.
- Eraldi hinnatakse üldist meeskonnatööd (professionaalne välimus ja suhtumine, kommunikatsioon ja töö koordineeritus meeskonnas, tooraine kasutamise säästlikkus).
- Valmistatud toite hinnatakse subjektiivselt kahes kategoorias – maitse (aroom, tekstuur ning maitsete omavaheline sobivus) ja välimus (väljapaneku puhtus, värvid ning stiil ja loovus).
Ülesanne | Aeg | |
Ettevalmistus kõik koos | Võistlejanumbrite loosimine võistkonnas. Töökoha Mise en Place | 30 |
Ülesanne nr 1 võistleja nr 1 |
Noa käsitsemise oskus – etteantud koguse porgandi eeltöötlus ja tükeldus vastavalt ülesandele (Julienne tükelduskuju, väljatulek vähemalt 50 % algkaalust). Tükeldatud porgand kaalutakse kohtunike poolt üle. | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 2 võistleja nr 2 |
Noa käsitsemise oskus – Köögiviljade eeltöötlemine ja tükeldamine vastavalt vajadusele. Täidises kasutada lisaks porgandile 4 erinevat köögivilja. Kontrollitakse kohtunike poolt! | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 3 võistleja nr 3 |
Trühvlimassi valmistamine ja tortilla kastme valmistamine | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 4 võistleja nr 1 |
Trühvlite valmistamine, vormimine, kaalumine (4 karpi), sooja joogi valmistamine | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 5 võistleja nr 2 |
Köögiviljatäidise kuumtöötlemine, salsa valmistamine | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 6 võistleja nr 3 |
Tortilla valmistamine | 10 |
Töökoha korrastamine ja ettevalmistus serveerimiseks | 2 | |
Ülesanne nr 7 kõik koos |
Tortilla serveerimine (4 portsjonit) Trühvlite serveerimine (4 portsjonit) Sooja joogi serveerimine (4 portsjonit) |
7 |
Töökoha korrastamine | 11 | |
Aeg kokku | 120 |
Autasustamine: autasustatakse kolme paremat võistkonda diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid, õpilasžürii annab välja oma preemia. Võistlustel häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel.