Seitsmevõistlus 2019 võistlusjuhend

Teko kokkade meeskonnavõistluse juhend

Toimumise aeg: 31. jaanuar 2019

Korraldaja: Tallinna Teeninduskool

Osavõtjad ja eesmärk: võistluse käigus demonstreerivad kokaõpilased ja kokandushuvilised erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusele on oodatud rühmade: KK17-PE, KK17-PV1, KK17-PV2, KK17-PV3, KK18-PE1, KK18-PE2,KK18-PE3, KK18-PV1, KK18-PV2, KK18-KV1, KK18-KV2 võistkonnad.

Võistkond: 3 liiget

Žürii: peakokad ja oma eriala spetsialistid + õpilasžürii. NB! Õpilasžüriisse on igal seitsmevõistlusel osaleval rühmal võimalik määrata oma esindaja. Rühm annab õpilasžürii liikme info (nimi, telefon, e-maili aadress) 25. jaanuariks 2018 teada meilile: anne.mae@teeninduskool

Võistlusele registreerumine toimub koos kaubatellimuse esitamisega vastavas vormis: 21. jaanuar 2019, hiljemalt kell 14.00 e-mailile anne.mae@teeninduskool (kindlasti lisada võistkonna andmed registreerimislehele). Seitsmevõistlus toimub võimlas vastavalt ajagraafikule (kahes vahetuses) – võistlusjärjekord loositakse võistluspäeva hommikul.’

Kokkade seitsmevõistlus 2019 peasponsor on Santa Maria.

Võistlusülesanne

2019. aasta seitsmevõistluse ülesandeks on valmistada etteantud toidukorvi alusel:

  • Soe köögiviljatäidisega tortilla 4 portsjonit (kohustuslik tooraine porgand 100g ja lisaks 4 erinevat köögivilja toorainete nimekirjast ), lisandiks külm kaste kreeka jogurti baasil ja vürtsikas salsa;
  • Trühvlid 4 portsjonit (portsjonis 3 tk, visuaalselt ühesuurused, kogukaaluga 45 g portsjon, lubatud kõikumine ± 2 g);
  • Talvine soe jook 4 portsjonit;
  • Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile);
  • Meeskonnaliikmeid võib ergutada, mitte aidata! Võistlejad võivad lõpetada eelmisi ülesandeid, kuid ei tohi teha ettevalmistusi järgmisteks etappideks;
  • Viimases võistlusetapis serveerida valmistatud toidud ühiselt meeskonnatööna;
  • Iga etapi lõpus hindab žürii etteantud ülesannet. Igal etapil on kindlaks määratud objektiivsed hindamiskriteeriumid. Lisaks hinnatakse noa käsitsemise oskust, tehnoloogia tundmist, sobivate töövõtete ja -vahendite kasutamist ning hügieeni.
  • Eraldi hinnatakse üldist meeskonnatööd (professionaalne välimus ja suhtumine, kommunikatsioon ja töö koordineeritus meeskonnas, tooraine kasutamise säästlikkus).
  • Valmistatud toite hinnatakse subjektiivselt kahes kategoorias – maitse (aroom, tekstuur ning maitsete omavaheline sobivus) ja välimus (väljapaneku puhtus, värvid ning stiil ja loovus).
Ülesanne Aeg
Ettevalmistus kõik koos Võistlejanumbrite loosimine võistkonnas. Töökoha Mise en Place 30
Ülesanne nr 1
võistleja nr 1
Noa käsitsemise oskus – etteantud koguse porgandi eeltöötlus ja  tükeldus vastavalt ülesandele (Julienne tükelduskuju, väljatulek vähemalt 50 % algkaalust). Tükeldatud porgand kaalutakse kohtunike poolt üle. 10
Töökoha korrastamine 2
Ülesanne nr 2
võistleja nr 2
Noa käsitsemise oskus – Köögiviljade eeltöötlemine ja tükeldamine vastavalt vajadusele. Täidises kasutada lisaks porgandile 4 erinevat köögivilja. Kontrollitakse kohtunike poolt! 10
Töökoha korrastamine 2
Ülesanne nr 3
võistleja nr 3
Trühvlimassi valmistamine ja tortilla kastme valmistamine 10
Töökoha korrastamine 2
Ülesanne nr 4
võistleja nr 1
Trühvlite valmistamine, vormimine, kaalumine  (4 karpi), sooja joogi valmistamine 10
Töökoha korrastamine 2
Ülesanne nr 5
võistleja nr 2
Köögiviljatäidise kuumtöötlemine, salsa valmistamine 10
Töökoha korrastamine 2
Ülesanne nr 6
võistleja nr 3
Tortilla valmistamine 10
Töökoha korrastamine ja ettevalmistus serveerimiseks 2
Ülesanne nr 7
kõik koos
Tortilla serveerimine  (4 portsjonit)
Trühvlite serveerimine (4 portsjonit)
Sooja joogi  serveerimine (4 portsjonit)
7
Töökoha korrastamine 11
Aeg kokku 120

Autasustamine: autasustatakse kolme paremat võistkonda diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid, õpilasžürii annab välja oma preemia. Võistlustel häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel.