Kuldne Kulp 2019 võistlusjuhend
Teko kokkade võistluse juhend
Toimumise aeg: 31. jaanuar 2019
Korraldaja: Tallinna Teeninduskooli toitlustuse valdkond
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased.
Žürii: võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii. Žüriisse kuuluvad kutseõpetajad ja kokad erinevatest restoranidest.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlused viiakse läbi kahes voorus – eelvoor ja lõppvoor.
Võistluse teema
«Kuldne Kulp» 2019 teemaks on pidulik lõunasöök
Eelvoor
Eelvoor toimub kirjalikult. Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 21. jaanuariks 2019 korrektselt vormistatud ja erialaõpetaja poolt heaks kiidetud aruande, mis on ette antud Exceli formaadis ja kuhu kuuluvad:
- tiitelleht koos fotodega pearoast ja desserdist;
- pearoa tehnoloogiline kaart;
- desserdi tehnoloogiline kaart;
- kaubatellimus;
Aruanne esitada elektroonselt ühe failina hiljemalt 21.01.2019 toitlustuse juhtivõpetajale meiliaadressil: anne.mae@teeninduskool.ee. Faili nimi peab sisaldama lisaks võistleja enda nime. Tähtajast hiljem esitatud tööd võistlusele ei pääse.
Eelvooru ülesanne
Koostada pidulik lõunasöök, mis koosneb pearoast ja desserdist. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid ja mitte rohkem märgitud kogusest.
- Pearoog – põhitooraineks on pardi rinnafilee ja kanamaks, kaste ja vähemalt 2 lisandit.
- Dessert – küpsetis, kookospiim ja vähemalt 1 lisand (kaunistust lisandiks ei loeta).
Pearooga ja desserti tuleb valmistada 4 portsjonit. Eelvooru töid hindab kooližürii, tulemused tehakse teatavaks 25. jaanuaril 2019. Lõppvoor toimub 31. jaanuaril 2019
Lõppvooru ülesanne
Lõppvoorus tuleb valmistada 4 portsjonit pearooga ja desserti, millest üks pannakse välja esitluslauale ja teised viiakse žüriile degusteerimiseks. Võistlema asumise järjekord võetakse loosiga ja võistlema asumine on ajagraafiku alusel. Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile.
- Pearoog serveeritakse 2,5 tundi pärast võistluste algust
- Dessert serveeritakse 3,5 tundi pärast võistluste algust.
Toidud serveeritakse korraldaja poolt etteantud nõudele, enda nõusid võistlusele kaasa võtta pole lubatud. Taldrik pearoale on ümmargune (läbimõõduga 32 cm), taldrik desserdile on
ristküliku kujuline (vt lisa 2). Võistlejatel on kaasas oma noad ja lisaks on lubatud kaasa võtta oma väikevahendeid (kaal, taimer, termomeeter, käsimikser/saumikser).
Võistluse ajal on võistlejal kasutada üks ahi (vastavalt loosinumbrile). Mõlemas köögis on üks sous vide küpsetaja (kasutada saab seda max 8 võistlejat).
Zürii hindab lõppvoorus järgmist:
- loomingulisus;
- töökorraldus köögis;
- hügieeninõuete täitmine;
- toiduvalmistamise tehnoloogiast ja etteantud ajast kinnipidamine;
- kohustusliku tooraine kasutamine;
- roogade välimus ja serveerimine;
- roogade maitse;
- roogade omavaheline sobivus menüüs;
- tooraine ökonoomne kasutamine.
Registreerunud saavad täpsustava hindamisjuhendi meili teel.
Autasustamine: lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.
Lisad
Lisa 1. Kuldne kulp 2019 eelvoorutöö koos tehnoloogiliste kaartide ja toidukorvi/tellimislehega (Exceli formaadis)
Lisa 2. Serveerimisnõud