Sissevaade «Eesti maitsed» võistlusesse
Liisi Laasik esimese kursuse kokarühmast KK18-PE1 vahendab oma muljeid «Eesti Maitsed» võistluselt.
31. jaanuaril, toimusid Tallinna Teeninduskoolis koolisisesed meistrivõistlused. Erialasid, millel võisteldi, oli kokku 8, kokkadest kuni spaateenindajateni. Ka mul oli võimalus selles kaasa lüüa, nimelt kokana. Võistlus, kus osalesin kandis nime “Eesti Maitsed 2019”. Osalejaid oli seal 12. Võistluse kriteeriumid nägid ette seda, et pearoog (250-300 g) peab koosnema taimsetest toorainetest ning liha kasutada ei tohi. Desserdis olid kohustuslikud toorained: must leib, peet/kõrvits.
Nagu iga võistluse puhul, käis ka sellega kaasas ärevus ning pinge. Kas ma jõuan aega? Kas roog tuleb maitsev? Ega mul ometi portsjonitest puudu ei tule? Hommikul kodust lahkudes närvi sees ei olnud, kuid mida enam koolile lähenesin, seda suuremaks pinge kasvas. Kooli jõudes olin juba paras närvipundar, süda läikis ning silme eest virvendas. Kui aeg oli hakata võistlema, pinge kadus ning mõtted olid suunatud roa õnnestumisele. Veidi ärevaks tegid, köögis ringi kõndivad ja märkmeid tegevad, kohtunikud, kuid sellest ma end häirida ei lasknud.
Kokkuvõttes midagi halvasti ei läinud, toit oli täiesti söögikõlbulik ja kogemuste pagas võistlemise kohalt kindlasti suurem. Uuel aastal uue hooga!
Aitäh, Teko!