Noor Meister 2019 kokkade ja restoraniteenindajate võistlused 6.-7.03. Tekos
Uus nädal toob Majaka 2 majja kõvasti sebimist, särisevaid prožektoreid ja telemonitore. Toimuvad oskuste festivali Noor Meister kokkade ja restoraniteenindajate võistluste poolfinaalid ja valdkondi ning osalevaid koole tutvustava telesaate salvestus.
06. märtsil 2019 toimub poolfinaal, mille ülesandeks on võistlejatel valmistada 2- käiguline pidulik eine (eelroog ja pearoog). Võistlejatel on toidu valmistamiseks aega 3 tundi. Eelroog serveeritakse 2 tundi peale võistluse algust, ning pearoog 1 tund peale eelroa serveerimist. Valmistada tuleb külm eelroog kalast kahe erineva lisandiga ning pearoog lihast nelja erineva lisandi ja kastmega.
07. märtsil 2019 toimub poolfinaalist edasipääsenud 8 võistlejaga finaal, kus võistlejatel tuleb valmistada 2- käiguline pidulik eine (pearoog ja dessert) ning osaleda lisaülesande sooritamises. Võistlejatel on toiduvalmistamiseks aega 3,5 tundi. Pearoog serveeritakse 3 tundi peale võistluse algust ning dessert 0,5 tundi peale pearoa serveerimist. Lisaks tuleb võistlejatel sooritada lisaülesanne. Valmistada tuleb pearoog kalast nelja erineva lisandi ja hollandi kastmega ning dessert küpsetisena liivataignast ja vähemalt ühe kastmega.
6.03 poolfinaalis osalevad:
- Tallinna Teeninduskool kahe võistlejaga
- Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool ühe võistlejaga
- Rakvere Ametikool ühe võistlejaga
- Tartu Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
- Pärnumaa Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
- Viljandi Kutseõppekeskus ühe võistlejaga
- Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
- Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ühe võistlejaga
- Valgamaa Kutseõppekeskus ühe võistlejaga
- Kuressaare Ametikool ühe võistlejaga
- Haapsalu Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
Poolfinaalist pääseb 7.03 finaalvõistlusele edasi 8 paremat.
6.03.2019
|
|
8.30
|
kogunemine
|
9.00
|
võistluste avamine aatriumis.
|
9.15
|
briifing ja köökide mice en place / võistlusülesanne eelroog ja pearoog
|
10.00 –10.45
|
start köögis vastavalt loosinumbrile
|
12.00 –12.45
|
eelroa serveerimine
|
13.00 –13.45
|
pearoa serveerimine
|
13.30 –14.30
|
LÕUNA
|
14.30 –15.00
|
kohtunike tagasiside i
|
15.00
|
kokkuvõtted ja 8 finalisti
|
15.30 –17.00
|
finalistide toidukorvide kinnitamine, intervjuud finalistidega
|
7.03.2019
|
|
8.00 – 8. 45
|
kogunemine võistlusalale
|
8.45 – 9.00
|
võistlejate instrueerimine
|
9.00 – 10.00
|
võistluse algus + salvestus |
10.00 – 10.30
|
töökoha ettevalmistus |
10.45 | töö algus köögis vastavalt loosijärjekorrale kahe kaupa |
13.45 | pearoa serveerimine |
14.15 | desserdi serveerimine |
14.00 – 15.00
|
LÕUNA |
15.15 – 16.15
|
lisaülesanne (ettevalmistus + võistlus) |
16.15 – 17.15
|
intervjuud võistlejatega |
17.30
|
autasustamine, võistluse lõpetamine |
- Tallinna Teeninduskool ühe võistlejaga
- Haapsalu Kutsehariduskeskus kahe võistlejaga
- Rakvere Ametikool kahe võistlejaga
- Pärnumaa Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
- Viljandi Kutseõppekeskus ühe võistlejaga
- Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ühe võistlejaga
- Valgamaa Kutseõppekeskus kahe võistlejaga
- Võrumaa Kutsehariduskeskus ühe võistlejaga
Ajakava*
6.03.2019
|
|
8.00-9.00
|
kogunemine, registreerimine (võimalus riiete vahetamiseks), tervituskohv õpperestoranis
|
9.00
|
avamine aatriumis
|
9.15
|
võistlejate briifing, võistlusjärjekorra loosimine
|
10.00-12.00
|
võistlused
|
12.00-13.00
|
LÕUNA
|
13.00-15.00
|
võistlused
|
16.00
|
võistluste lõpetamine, finalistide väljakuulutamine |