Kilu-kõrvitsakasukas

Küllike Varik. Retsept kuuele. 

  • 400 g kartulit
  • 80 g mugulsibulat
  • 1 karp vürtsikilu (250 g)
  • 4 tk muna
  • 1 purk marineeritud kõrvitsat (Salvest 560g)

Kaste

  • 200 g majoneesi
  • 200 g hapukoort
  • soola
  • suhkrut
  • kaunistuseks kilu ja peterselli

Keeda koorega kartulid, jahuta, koori ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori mugulsibul ja haki. Vürtsikilu puhasta ja lõika väikesteks tükkideks. Keeda muna; koori, riivi või haki. Nõruta marineeritud kõrvits; osa marinaadi võib kasutada salatikastmesse.

Kastmeks sega kokku hapukoor ja majonees, maitsesta soola ja suhkruga. Kui kaste on väga paks, siis võib lisada natuke kõrvitsamarinaadi.

Lao salatikomponendid kihiti laia kaussi: kartulikuubikud, kilutükid, sibulakuubikud ja keedetud muna. Kata salat salatikastmega ja pane marineeritud kõrvits ühtlaselt kõige peale.
Kaunista salat petersellioksakese ja vürtsikilufileedega. Jäta salat külmkappi mõneks ajaks tõmbama. Serveeri eelroana.

Kilu-kõrvitsakasukas. Allikas: Unistajate kokaraamat 2011. Foto: Meeli Küttim