Kilu-kõrvitsakasukas
Küllike Varik. Retsept kuuele.
- 400 g kartulit
- 80 g mugulsibulat
- 1 karp vürtsikilu (250 g)
- 4 tk muna
- 1 purk marineeritud kõrvitsat (Salvest 560g)
Kaste
- 200 g majoneesi
- 200 g hapukoort
- soola
- suhkrut
- kaunistuseks kilu ja peterselli
Keeda koorega kartulid, jahuta, koori ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori mugulsibul ja haki. Vürtsikilu puhasta ja lõika väikesteks tükkideks. Keeda muna; koori, riivi või haki. Nõruta marineeritud kõrvits; osa marinaadi võib kasutada salatikastmesse.
Kastmeks sega kokku hapukoor ja majonees, maitsesta soola ja suhkruga. Kui kaste on väga paks, siis võib lisada natuke kõrvitsamarinaadi.
Lao salatikomponendid kihiti laia kaussi: kartulikuubikud, kilutükid, sibulakuubikud ja keedetud muna. Kata salat salatikastmega ja pane marineeritud kõrvits ühtlaselt kõige peale.
Kaunista salat petersellioksakese ja vürtsikilufileedega. Jäta salat külmkappi mõneks ajaks tõmbama. Serveeri eelroana.