Modernist Bread
Teko raamatukokku on Eesti Leivaliidu toel ja toiduainete töötelmise õppesuuna juhi Eha Martma soovitusel jõudnud hea leiva valmistamise kunsti ja teadust käsitlev teos Modernist Bread. 2642 leheküljel viies köites räägitakse maailma kõige olulisemast toidust uutel ja erinevatel viisidel. Mis tegelikult hakkab juhtuma, kui tainas on segatud? Raamatust leiab uusi tehnikaid töötlemiseks, näpunäiteid leiva valmistamiseks erinevates ahjudes ja uuenduslikke võimalusi maitse arendamisele – selle tarbeks on läbi töötatud ja innustamiseks ette valmistatud rohkem kui 1200 retsepti. Lisaks tehakse tagasivaade leivavalmistamise ajalukku, jälgitakse leiva kujutamist kunstis – neid käsitlusi toetavad ka läbiproovitud retseptid. Raamat sisaldab neli aastat väldanud uurimuste ja eksperimentide läbiviimist jäädvustusi piltidel, see on kirjutamise ja küpsetamise kulminatsioon.
Nathan Myhrvoldi Modernist Bread on Teko raamatukogu teine kroonijuveel Modernist Cuisine kõrval. Raamat koosneb viiest osast, millest kolm esimest käsitlevad põhjalikult leiva ajalugu ja valmistamise põhialuseid, neljandas ja viiendas osas sisalduvad 1200 erinevat leivaretsepti.
- Modernist Bread – History and Fundametals. Volume 1 – [the art and science] / Ajalugu ja valmistamise põhialused (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
- Modernist Bread – Ingredients. Volume 2 – [the art and science] / Koostisained (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
- Modernist Bread – Techniques and Equipment. Volume 3 – [the art and science] / Tehnoloogiad ja seadmed (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
- Modernist Bread – Recipes I. Volume 4 – [the art and science] / Retseptid 1 (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
- Modernist Bread – Recipes II. Volume 5 – [the art and science] / Retseptid 2 (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
- Modernist Bread – Recipe Manual. Volume 6 – [the art and science] / Retseptide tehnoloogiakaardid (kohaviit 64 MYH Inglise Leib)
Tallinna Teeninduskooli raamatukogu on saanud Modernist Bread´i näol ja Eesti Leivaliidu toel väärilise täienduse – tegemist on Eesti raamatukogudes ainueksemplariga. Raamatu koduleheküljel siin tasub hoida silma peal – inspiratsiooni ammutamiseks sobivad retseptid koos väljaprinditavate tehnoloogiliste kaartidega on uuenemas siin ning täiendusi laetakse üles siia.
Raamatukogu ootab kõiki leivasõpru raamatuga tutvuma!