Kalanädalal kokkab Teko köögis presidendi peakokk Taigo Lepik
Kalanduse teabekeskuse algatatud kalanädala raames tuleb 27. septembril Tallinna Teeninduskooli kalatoite valmistama presidendi peakokk Taigo Lepik. Koos Teko õpilaste ja õpetajatega valmib 100 portsjonit forellist valmistatud roog, tooraine eest seisab hea Kalanduse teabekeskus. Kalanädala projekt toimub Eesti toidu kuu raames – kümnesse kutsekooli üle Eesti lähevad külla tippkokad, kes õpetavad koolide kokanduseriala õpilastele kohalikust kalast roogasid valmistama. Kalanädal toimub neljandat korda, selle aasta agendaks on kokku viia praegused ja tulevased tippkokad. Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik:
Tutvustame kalanädalal tippkokkadega õpilastele kohalike kalakasvanduste kalasid, millest on võimalik valmistada maitsvaid roogasid. Kui praegused kokaõpilased tulevikus oma restoranid avavad, siis loodame, et nende menüüdes näeb ka kodumaisest kalast tehtud toite.
Kalanädalal osalevad Tallinna Teeninduskool, Kehtna Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoht, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, Viljandi Kutseõppekeskus, Tartu Kutsehariduskeskus, Pärnu Kutsehariduskeskus ja Rakvere Ametikool.
Kutsekoolide kokanduse eriala õpilastega valmistavad kalaroogasid peakokad Juhan Heinsalu, Allar Oeselg, Oleg Belousov, Aleksandr Nikoškov, Martin Meikas, Madis Põld, Urpo Reinthal, Mart Kukk, Taigo Lepik ja Inga Paenurm. Süüa valmistatakse tuurast, angersägast, angerjast, karpkalast ja forellist.
Kalanädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020. Valminud kalatoitude väljapanek algab õpilasrestoranis kell 12:00.