Meistriklass Bocuse d’Or 2019 hõbemedalistilt ja AEHT kohtunikult
30.-31. oktoobril toimub Tallinna Teeninduskooli kokalaborites ja aatriumis 6-käigulise õhtusöögi valmistamise meistriklass rahvusvaheliselt tunnustatud juhendajate juhendamisel. Meistriklassi annavad Bocuse d’Or 2019 hõbemedalist rootslane Sebastian Gibrand ning AEHT restoraniteeninduse võistluse peaekspert ja Portugali teenindusõpetaja Paulo Baptista. 30. oktoobri Sebastiani meistriklass käsitleb rahvusvaheliste suurte kokavõistluste ülesehitust, võistlemist, võistlejate ettevalmistust ja hindamist võistlustel. Pealelõunal algavad ettevalmistused järgmise päeva õhtusöögiks, kuhu ootame 80 külalist. Teeninduses tehakse kõik vajalikud ettevalmistustööd aatriumis ja räägitakse läbi teenindusplaan. 31. oktoobri hommikupooliku täidab Paulo Baptista, kes annab ülevaate restoraniteeninduse võistluste ülesehitusest, võistlemisest, võistlejate ettevalmistusest, hindamisest võistlustel. Pealelõunal jätkuvad ettevalmistsed õhtusöögiks, liikumiste läbimäng: külalisi ootame kella 18.30, pileteid õhtusöögile saab osta Teko restoranist hinnaga 40 €, lisainfo telefonil 6053111 kell 11.30-14.00.
Meistriklass toob lauale
Peakokk Sebastian Gibrandi menüüs on trühvlid, seened ja tursk. Alljärnevalt Sebastianilt saabunud menüü:
Snacks
› Tartelette with Parmesan cream
› Truffle croquette with lamb and thyme
Mushroom & onion
› Baked onion with pickled onion, roasted almonds, cep oil and cress
Cod & anchovy
› Cod with broccolini, dill, shoestring fries & butter sauce flavored with anchovy
Duck
› Duck with roasted carrot purée, pickled pumpkin & duck jus
Fennel & Lemon
› Fennel ice with lemon sorbet & lemon verbena
Vanilla, Black- & Blueberries
› Vanilla bavaroise, Black- & Blueberries and roasted almonds
Sebastiani kohta leiab rohkem infot siit. Sebastiani tee kokkade olümpiale Lyoni algas Oaxen krog’ist ja Studio Franzén’ist. Enne Bocuse’l osalemist on tema võistluspagasis 2 aastat Rootsi nookokkade esindusmeeskonnas a 4 aastat seenioride rahvuskoondises. Kokakooli sattus Sebastian üsna juhuslikult ja vanemad ei aktsepteerinud tema valikuid just rõõmsal meelel. Sebastian teadis, mida tahab ning lubas saada viie aasta jooksul pärast kooli lõpetamist üheks kümnest parimast Rootsi peakokast. Kokavõistlusi nimetab Sebastian ekstreemspordiks – võistleja peab olema valmis kõigil tasanditel, nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Treening- ja võistlusperioodil pole ka sissetulekut, kuna kogu aeg kulub ettevalmistamisele. Treeningu ja võistluste ajal peab olema tempo ja ajakirjandusega toimetulemiseks füüsiliselt tippvormis. Samas – vigadele ja fopaadele rahvusvahelistel kokandusvõistlustel ruumi pole.