Kalakokk 🐟

Kalakokk valmistab ja serveerib kalaroogasid, sealhulgas tunneb ja rakendab klassikalisi ja kaasaegseid toiduvalmistamise tehnoloogiaid loovalt nii tavalistes kui ka uudsetes töösituatsioonides. Ta täidab iseseisvalt keerukaid ja mitmekesiseid, loovaid ja uudseid lahendusi eeldavaid etteantud raamidest väljuvaid tööülesandeid. Õpib ja täiendab end iseseisvalt ja ennastjuhtivalt, hindab oma õppimist, määrab kindlaks koolitusvajaduse enese täiendamiseks ning õpingute jätkamiseks. Oma töös järgib kalakokk tööohutus-, keskkonnaohutus- ja hügieeninõudeid ning tuleb toime ohuolukordades. Oskab üksikasjalikult põhjendada oma seisukohti ja väljendab neid ka endale uudsetes situatsioonides ning edastab oma mõtteid ja kavatsusi selgelt ja arusaadavalt nii suuliselt kui kirjalikult ja digilahendusi kasutades. Lisaks korraldab enda tööd ratsionaalselt, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonnatööd ja juhendab kaastöötajaid muutuvates olukordades.

  • Õppeliik: kutseõppe jätkuõpe
  • Õppevorm: statsionaarne koolipõhine õpe
  • Nõuded alustamiseks: keskharidus ja 4. kvalifikatsioonitaseme kokakutse või vastavate kompetentside olemasolu
  • Õppekeel: eesti keel
  • Õppeaeg: 6 kuud
  • Tutvu õppekavaga
  • Hinda oma oskusi kasutades töömaailma_eneseanalüüsi vormi

Vegan-, liha- ja magustoidukoka õppekavad on saanud lisa! Ootame kalakokaks õppima kõiki professionaalsetes köökides töötavaid toitlustusvaldkonna esindajaid, kellel on taskus EKR 4 taseme koka kutsetunistus ja kes soovivad täiendada oma spetsiifiliste erialaste oskuste paletti. Tallinna Teeninduskooli kalakoka õppekava on Eestis ainukt omasuguste seas – sellise spetsialiseerumisastmega tasemeõpet ei toimu üheski teises kokakoolis.

Kalakokk õpib

Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, kiiret reageerimisvõimet, ausust ja täpsust. Õpitakse:

  • kalaroa disaini – maitsete ja värvide kombineerimist klassikaliste kalaroogade valmistamisel ning nende serveerimise põhimõtteid;
  • Eesti kalade (magevee ja Läänemere) valmistamise tehnoloogiat;
  • merekalade valmistamise tehnoloogiat;
  • mereandide ja koorikloomade valmistamise võimalusi;
  • kalaroogade juurde sobivate lisandite ja kastmete valmistamist;
  • menüü disaini – erinevate ja erilisvajadustega klientide vajadustele vastavate kalaroogade ja lisandite kombineerimist, toidutrendide mõju menüü disainimisel ja professionaalse koka vastutust menüü kujundamisel;
  • kaupade käitlemine ja kalkulatsiooni.

Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.

Praktika koosneb erinevate kalatoitude ning nende juurde sobivate lisandite ja kastmete valmistamisest, serveerimisest. Praktikat on võimalik sooritada väljapool Eestit  Erasmus+ õpirände raames. Praktikal tehtud töödest koostatakse portfoolio.

Õpingud viienda taseme kutseõppes loetakse lõpetatuks pärast õppekavas kirjeldatud kvalifikatsioonile vastavate õpiväljundite saavutamist ja lõpueksami sooritamist. Viienda taseme kutseõppe lõpetanule väljastab kool lõputunnistuse koos hinnetelehega.

Tööturuvõimalused: erinevad majutus-toitlustusettevõtted, restoranid, kohvikud jms.

Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).

Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel.