Meistriklass osaleja pilgu läbi
Kuidas nägi välja AEHT kohtuniku ja eksperdi Paulo Baptista meistriklass ja Sebastian Gibrandi õhtusöök osaleja pilgu läbi, kirjutab esimese kursuse toitlutusteeninduse õpilasne Kädi Sas.
Hey hopsti, minu elus on taaskord väike samm tehtud – täpsemalt tabas mind võimalus minna pidulikule kuuekäigulisele õhtusöögile erinevaid inimesi teenindama. Muidugi olin ma sellega nõus ja läksin!
Meistriklass algas kolmapäeval, 30. oktoobril, kui Kädi tegi koos rühmakaaslastega ettevalmistusi neljapäeva õhtul toimuvaks ürituseks – esmalt tuli paika panna lauad, seejärel poleerida nõud – kõik need silmapaistmatud tööd on vajalikud ja võtavad uskumatult palju aega. Koos rühmakaaslastega ja teiste ametikoolide toitlustusteeninduse õpilastega pandi paika lauad paika ja poleeriti nõud. Neljapäeval, 31. oktoobril algas päev AEHT kohtuniku ja eksperdi Paulo Babtista loeng restoraniteeninduse rahvusvaheliste võistluste ülesehitusest, korraldusest, hindamiskriteeriumidest jms. Koos õpilastega kuulas Paulot Rakvere Ametikooli teenindusõpetaja Demi Kivilo, kes ise sama kooli õpilasena on esindanud Eestit 2018. aastal Euroskillsil Budapestis – nii oli võimalik õpilastel saada osaleja tagasisidet ja tähelepanekuid Paulo jutule lisaks. Peale lõunat lepiti kokku teenindusplaan ja valmistuti külaliste tulekuks. Nagu esimesel korral ikka, jäi ajast puudu ja tundus, et osad ettevalmistused jäidki tegemata.
Minu teenindatavas lauas oli rahvas hullult tore ja sõbralik. Kui korra viga sisse tuli, siis ei nad pahandanud. Esimesed kaks rooga, mille pidime lauda viima tekitasid ajus kerge lühise, et mida ma nüüd tegema pean?
Mis on õnn?
Rühmajuhendaja Kaimar Palm toetas esimesi teenindussamme tegevaid õpilasi igati – suunas jälgima, kas klientidel on vett ning julgustas seda juurde pakkuma, suhtlema jms. Õnn, mis restoraniteeninduses end näitab purunevate pokaalidena, saabus seekord varakult 🙂 Kire koristamine ja juba võis edasi minna järgmiste toitude serveerimisega. Kädi sõnul oli õhtusöögi parim ja ilusaim osa magustoit – vanilje bavaroise mustsõstarde, mustikate ja röstitud mandlitega. Magustoidu juurde ikka kohva ja tee – nii nagu peab.
Auring
Õhtusöögi lõpuks laskusid kõik Sebastiani ja Paulo meistriklassis ja õhtusöögi korraldamises osalenud teise korruse treppide kaudu aatriumisse. Kädile jättis kustumatu mulje, et kõik kliendid naeratasid ja andsid positiivset tagasisidet. Pärast sellist rõõmubuusti oli juba lihtne koristada lauad ja panna asjad kokku.
Arvestades seda, et erilist kogemust mul pole – ikkagi esimene kursus – siis sain super hästi hakkama, olen endaga väga rahul, No jah, paha oli olla ja muud sellist, aga see käib asja juurde. Nüüd sain aru, mis mind võib ees oodata ja ausalt öeldes ootan seda väga. Aitäh rühmakaaslased ja juhendaja!