Magustoidukokk 🍨 Pastry Chef
Magustoidukokk vastutab magustoitude ja küpsetiste valmistamise ja serveerimise eest. Ta tunneb magustoitude ja küpsetiste valmistamise tehnoloogiaid ja rakendab neid oma töös loovalt. Järgib tööohutus-, keskkonnaohutus- ja hügieeninõudeid ning tuleb toime ohuolukordades. Magustoidukokk korraldab oma tööd ratsionaalselt, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonnatööd, vajadusel juhendab kaastöötajaid. Põhjendab üksikasjalikult oma seisukohti ja väljendab neid ka endale uudsetes situatsioonides ning edastab oma mõtteid ja kavatsusi selgelt ja arusaadavalt nii suuliselt kui kirjalikult ja digilahendusi kasutades.
- Õppeliik: tase 5, jätkuõpe
- Õppevorm: statsionaarne koolipõhine õpe
- Nõuded alustamiseks: vähemalt 4. kvalifikatsioonitaseme koka- või kondiitri kutse või vastavate kompetentside ja keskhariduse olemasolu.
- Õppekeel: eesti keel
- Õppeaeg: 6 kuud
- Õppekava maht: 30 EKAP
- Tutvu õppekavaga
- Hinda oma oskusi kasutades töömaailma_eneseanalüüsi vormi
Eriala lühitutvustus
Õpitakse
- Karjääri planeerimine ja ettevõtlus
- Menüü disain
- Kaupade käitlemine ja kalkulatsioon
- Tervislik toitumine
- Pagaritoodete tehnoloogia
- Magustoitude ja kondiitritoodete tehnoloogia
- Magustoitude disain
Õppetöös kasutatakse e-õpet.
Praktika: praktika sooritamise käigus paneb õppija kokku portfoolio praktikal sooritatud töödest. Portfoolio vormi võib õppija valida ise, see peab olema taasesitamist võimaldavas vormis (paberkujul või erinevad digilahendused).
Lõpetamise tingimused: Õpingud viienda taseme jätkuõppes loetakse lõpetatuks pärast õppekavas kirjeldatud kvalifikatsioonile vastavate õpiväljundite saavutamist ja lõpueksami sooritamist.
Tähelepanu! Õpilasel on vajalik omada kehtivat tervisetõendit, kokariideid ja jalanõusid ning praktiliseks tööks vajalikke väikevahendeid, sh kokanoad.
Õpe toimub:
- kontaktõpe koolis kahel päeval nädalas (E-T) üle nädala, õppetöö algus kell 16.00;
- e-õpe teoreetilised moodulid läbitakse Moodle keskkonnas