Erialad Tallinna Teeninduskoolis.
PÕHIHARIDUSE BAASIL KUTSEKESKHARIDUSÕPE:
Hotelliteeninduse eriala lõpetaja tegutseb külalislahkuse äris ning töötab majutusettevõttes. Ta saab aru erineva kultuuritaustaga inimeste soovidest ja vajadustest. Suhtleb klientidega aktiivselt ja sõbralikult, müüb ettevõttes pakutavaid tooteid ja teenuseid. Oskab teha majapidamistöid ja koristada numbritube, organiseerib üritusruumide ettevalmistamist ja teenindamist. Tunneb toiduvalmistamise aluseid ja ja valmistab lihtsamaid toite. Teenindab külalisi nii hotelli hommikusöögil kui restoranis. Valdab külaliste sisse- ja väljaregistreerimise protseduure administraatorina, koostab külaliste saabumise plaani ja vastavad aruanded.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, kiiret reageerimisvõimet, ausust ja täpsust. Väga oluline on hea väljendus- ja keelteoskus.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Praktika koosneb hotelliruumide, sh numbritubade hoolduse praktikast, toitlustusosakonna praktikast (koka- ja teeninduspraktika), hotellitöö, sh vastuvõtutöö praktikast. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada hotelliteeninduse lõpueksam.
Tööturuvõimalused: hotelliteenindaja, hommikusöögiteenindaja, hotelli restoraniteenindaja, toateenija, majutusteenindaja, administraator erinevates majutus-toitlustusettevõtetes.
Erialased edasiõppimise võimalused: rakenduskõrgharidusõpe turismi ja toitlustuskorralduse valdkondades.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Kaubanduse eriala lõpetaja on omandanud teadmised, oskused ja hoiakud, mis võimaldavad töötada klienditeenindajana kaubanduses ning jätkata õpinguid ja osaleda elukestvas õppes, rakendades tulemuslikult kaubandusettevõttes vajalikke suhtlemisoskusi ja töövõtteid, info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid. Tema põhitööks on kaubandusettevõttes kaupade käitlemine, teenindamine, müümine ja kassatöö, tundes kaupa ning lähtudes müügitöö korraldamise põhimõtetest. Lõpetanu töötab klienditeenindajana kaubandusettevõtte meeskonnas, vastutades oma töö eest ning kohanedes muutuvate olukordadega, suhtudes oma töösse vastutustundlikult, teadvustades enda eri- ja tööalase täiendamise vajadust.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, meeskonnatööoskust.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Praktika toimuvad erinevates Eesti kaubandusettevõtetes. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada Klienditeenindaja kaubanduses, tase 4 kutsele vastav kutseeksam.
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Kokk valmistab ja serveerib erinevaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Koka töö eeldab majanduslikku mõtteviisi, oskust planeerida enda tööd iseseisvalt ja ratsionaalselt ning head meeskonnatööd. lõpetaja tegutseb külalislahkuse äris ning töötab majutusettevõttes. Ta saab aru erinevate kultuuritaustaga inimeste soovidest ja vajadustest. Suhtleb klientidega aktiivselt ja sõbralikult, müüb ettevõttes pakutavaid tooteid ja teenuseid. Oskab teha majapidamistöid ja koristada numbritube, organiseerib üritusruumide ettevalmistamist ja teenindamist. Tunneb toiduvalmistamise aluseid ja oskab valmistada lihtsamaid toite. Teenindab külalisi nii hotelli hommikusöögil kui restoranis. Valdab külaliste sisse- ja väljaregistreerimise protseduure administraatorina, koostab külaliste saabumise plaani ja vastavad aruanded.
Eriala õppimine eeldab käelist osavust, head maitsemeelt (nii lõhna- kui maitsetaju ja kunstimeel), kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, väga head füüsilist ja vaimset vastupidavust, puhtusearmastust, kohusetundlikkust, koostöövalmidust, täpsust, õpivalmidust ja korrektsust.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet Moodle keskkonnas.
Praktika ja praktilised tunnid koolis toimuvad kooli kaasaegsetes õppeköökides kokaõpetajate juhendamisel. Praktikad toimuvad kooli suurköögis ning Tallinna ja Eesti parimates toitlustusettevõtetes. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kokk, tase 4 kutseeksam.
Tööturuvõimalused: kokad töötavad erinevates majutus-toitlustusettevõtetes, haridusasutuste toitlustuses, personalitoitlustuse ettevõtetes, restoranides, kohvikutes, bistroodes.
Erialased edasiõppimise võimalused: Tallinna Tehnikaülikool toidu- ja biotehnoloogia, Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Pagarid ja kondiitrid töötavad erinevates pagaritööstuse ettevõtetes ning valmistavad pagari- ning kondiitritooteid. Pagarid küpsetavad erinevaid leibu, saiu ja küpsetisi. Kondiitrid valmistavad erinevaid torte, kooke, rullbiskviite, keekse jms. Töö on huvitav ja mitmekülgne, sageli valmistatakse tooteid eritellimuse alusel.
Eriala õppimine eeldab käelist osavust, kunstimeelt, kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, füüsilist vastupidavust, puhtusearmastust.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Praktiline väljaõpe kutseõpetaja juhendamisel toimub kooli õppelaboris ning Tallinna parimates pagari- ja kondiitriettevõtetes (nt Pagaripoisid, Radisson Blu Hotell Olümpia jt). Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada Kondiiter, tase 4 või Pagar, tase 4 kutseeksam.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd pagari- ja kondiitritööstuses ning toitlustusasutustes.
Erialased edasiõppimise võimalused: kutsehariduse tasemel on võimalik jätkata õpinguid toiduainete tehnoloogia õppekaval. Sama eriala on võimalik edasi õppida kõrgkoolis.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Spaateenindaja eriala lõpetaja töötab spaateenuseid pakkuvates ettevõtetes, et osutada kliendile spaateenuseid, arvestades tema soove, vajadusi, tervislikku seisundit ja ettevõtte võimalusi. Oskab soovitada kliendile erinevaid hooldustooteid koduseks kasutamiseks vastavalt spaas teostatud hoolitsusele.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, meeskonnatööoskust.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Praktika toimuvad erinevates Eesti spaades. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Spaateenindaja, tase 4.
Erialased edasiõppimise võimalused: kutsehariduse tasemel on võimalik jätkata õpinguid kosmeetiku, küünetehniku, massööri erialal.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend.
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
PÕHIHARIDUSE NÕUDETA KUTSEHARIDUSÕPE:
Abikokk abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Abikokk eeltöötleb toiduaineid, valmistab lihtsamaid toite ning lisandeid ning teeb muid abitöid köögis. Abikoka töö eeldab majanduslikku mõtteviisi, oskust planeerida ratsionaalselt oma tööd ning teha meeskonnatööd.
Eriala õppimine eeldab käelist osavust, head maitsemeelt (nii lõhna- kui maitsetaju ja kunstimeel), kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, väga head füüsilist ja vaimset vastupidavust, puhtusearmastust, kohusetundlikkust, koostöövalmidust, täpsust, õpivalmidust ja korrektsust.
Õppes läbitakse järgmised moodulid:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet (Moodle keskkonnas).
Praktika ja praktilised tunnid koolis toimuvad kooli kaasaegsetes õppeköökides kokaõpetajate juhendamisel. Praktikad toimuvad kooli suurköögis ning Tallinna ja Eesti parimates toitlustusettevõtetes. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada Abikokk, tase 3 kutseeksam.
Tööturuvõimalused: abikokad töötavad erinevates majutus-toitlustusettevõtetes, haridusasutuste toitlustuses, personalitoitlustuse ettevõtetes, restoranides, kohvikutes, bistroodes.
Erialased edasiõppimise võimalused: rõpinguid on võimalik jätkata kutsehariduses.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta eririietus (jakk, püksid, põll, müts ja jalanõud) ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Abipagar töötab juhendamisel pagari- või kondiitritooteid valmistavas ettevõttes. Tema ülesanneteks on toorainete ettevalmistamine, toodete vormimine, valmistoodete pakendamine ja ladustamine, puhastus- ja koristustööd.
Eriala õppimine eeldab kohusetundlikkust, koostöövalmidust, täpsust, õpivalmidust ja korrektsust.
Õppes läbitakse järgmised moodulid:
Lõpetamiseks tuleb sooritada abipagar, tase 3 kutseeksam või koolieksam.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd pagari- ja kondiitritööstuses ning toitlustusasutustes.
Erialased edasiõppimise võimalused: õpinguid on võimalik jätkata kutsehariduses.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta eririietus (jakk, püksid, põll, müts ja jalanõud) ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
KESKHARIDUSE BAASIL KUTSEHARIDUSÕPE:
Kokk valmistab ja serveerib erinevaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Koka töö eeldab majanduslikku mõtteviisi, oskust planeerida oma tööd iseseisvalt ja ratsionaalselt ning head meeskonnatööd.
Eriala õppimine eeldab käelist osavust, head maitsemeelt (nii lõhna- kui maitsetaju ja kunstimeel), kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, väga head füüsilist ja vaimset vastupidavust, puhtusearmastust, kohusetunnet, koostöövalmidust, täpsust, õpivalmidust ja korrektsust.
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet Moodle keskkonnas.
Praktika ja praktilised tunnid koolis toimuvad kooli kaasaegsetes õppeköökides kokaõpetajate juhendamisel. Praktikad toimuvad kooli suurköögis ning Tallinna ja Eesti parimates toitlustusettevõtetes. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Kokk, tase 4.
Tööturuvõimalused: kokad töötavad erinevates majutus-toitlustusettevõtetes, haridusasutuste toitlustuses, personalitoitlustuse ettevõtetes, restoranides, kohvikutes, bistroodes.
Erialased edasiõppimise võimalused: Tallinna Tehnikaülikool toidu- ja biotehnoloogia, Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Kondiiter valmistab küpsiseid, kooke, torte. Kaunilt kujundatud kondiitritooted on iga pidulaua ehteks. Paljud tooted valmivad eritellimustöödena.
Eriala õppimine eeldab korrektsust, kohusetunnet, käelist osavust, kunstimeelt, kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, füüsilist vastupidavust, puhtusearmastust. .
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Praktika ja praktiline väljaõpe toimub paralleelselt teoreetilise tööga erialaõpetaja juhendamisel kooli õppeköökides. Ettevõtte praktikat saab läbida kondiitritööstustes ja väikeettevõtetes (nt OÜ Pagaripoisid, Radisson Blu Hotell Olümpia, OÜ Vertigo Gourmet). Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Kondiiter, tase 4.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd pagari- ja kondiitritööstuses ning toitlustusasutustes.
Erialased edasiõppimise võimalused: õpinguid on võimalik jätkata toiduainete tehnoloogia erialal nii kutsehariduses kui ka kõrgkoolis.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta eririietus (jakk, püksid, põll, müts ja jalanõud) ning tuua tervisetõend (tulenevalt Toiduseadusest).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Küünetehnik on klienditeenindaja, kes töötab ilusalongis või FIE-na ja lähtub oma töös kõrgetest hügieeninõuetest ja väärtustab head klienditeenindust. Küünetehnik oskab teha maniküüri ja pediküüri ning on omandanud oskused geellakkimises, geelitehnoloogias ja küünte kaunistamises. Erialal õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, kiiret reageerimist erinevates olukordades, ausust, täpsust ja loomingulisust.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, kiiret reageerimist erinevates olukordades, ausust, täpsust ja loomingulisust.
Õpitakse:
Praktika ja praktiline väljaõpe kutseõpetaja juhendamisel toimub kooli õppespaas ja erinevates Eesti ilusalongides. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Küünetehnik, tase 4.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd ilusalongides või alustada ettevõtjana/FIEna
Erialased edasiõppimise võimalused: kutsehariduse tasemel on võimalik jätkata õpinguid spaateenindaja erialal.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööks vajalikud instrumendid ja riided ning tuua tervisetõend.
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Spaateenindaja on laiapõhjalise ettevalmistusega isikuteenuse pakkuja, kes töötab spaateenuseid pakkuvas ettevõttes. Spaateenindaja viib läbi spaahoolitsusi, millel on tervist tugevdav ja lõõgastav mõju. Töö eripäraks on vältimatu füüsiline kontakt kliendiga, mis loob delikaatse situatsiooni, kus klient peab tundma end turvaliselt. Spaateenindaja peamised tööülesanded on kliendi nõustamine spaahoolitsuse valikul, seadmete, vahendite, ruumide ja kliendi valmisseadmine ning ilu- ja heaoluhoolitsuse, vee-, sauna- ja terviseprotseduuride läbiviimine.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, meeskonnatööoskust.
Õpitakse:
Praktika ja praktiline õpe kutseõpetaja juhendamisel toimub kooli õppespaas, erinevates Eesti spaades või ilu- ja heaolusalongides. Praktikaid on võimalik sooritada ka välismaal Erasmus+ õpirände raames.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Spaateenindaja, tase 4.
Tööturuvõimalused: ilusalongid, tervise- ja heaolukeskused, spaad.
Erialased edasiõppimise võimalused:
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend.
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Müügikorraldaja töö eesmärk on tagada müügi- ja teenindustöö sujuva korraldamisega klientide rahulolu ja ettevõtte eesmärkide täitmine. Müügikorraldaja töötab kaubandus- ja teenindusettevõtetes või tootja müügiüksustes müügijuhi abina, ta on võimeline vajadusel müügijuhti asendama. Müügikorraldaja on valmis tegutsema muutuvas keskkonnas ning oskab toimida paindlikult ja loominguliselt vastavalt olukorrale ja klientide vajadustele. Ta abistab müügijuhti müügitulemuste jälgimisel ja analüüsimisel ning müügieelarvete koostamisel ja korrigeerimisel. Müügikorraldaja teenindab ja nõustab kliente, vormistab pakkumisi ja ostu-müügidokumente, lahendab iseseisvalt töös tekkinud probleeme ning esindab ettevõtet talle antud volituste piires.
Eriala õppimine eeldab koostöö- ja suhtlemisvalmidust, vastutusvõimet, usaldatavust, korrektsust, kohusetunnet, enesedistsipliini, juhtimisvõimekust, planeerimis- ja analüüsioskust, organiseerimisvõimet, initsiatiivi ja otsustamisjulgust.
Õpitakse:
Praktika: meie praktikapartneriteks on AS Selver, AS Kaubamaja, AS Rimi Eesti Food, Circle K Eesti AS, AS R-Kiosk Estonia, AS Coop jm.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Müügikorraldaja, tase 5.
Tööturuvõimalused: müügikorraldaja eriala lõpetanu võib asuda tööle jae- või hulgikaubandusettevõtte esmatasandi juhina, müügijuhi abina, müügiassistendina, tooterühmajuhina, vahetuse vanemana jne.
Erialased edasiõppimise võimalused: õpingute jätkamine vastavalt huvile kõrgkoolides erinevatel erialadel (nt ärikorraldus, personalitöö juhtimine vms).
Toetustena pakume sõidu-, eri- ja põhitoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Magustoidukokk vastutab magustoitude ja küpsetiste valmistamise ja serveerimise eest. Ta tunneb magustoitude ja küpsetiste valmistamise tehnoloogiaid ning rakendab neid oma töös loovalt.
Eriala õppimine eeldab väga head käelist osavust, head maitsemeelt (nii lõhna- kui maitsetaju ja kunstimeel), kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, väga head füüsilist ja vaimset vastupidavust, puhtusearmastust, kohusetunnet, koostöövalmidust, täpsust, õpivalmidust ja korrektsust..
Õpitakse:
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet Moodle keskkonnas.
Praktika Magustoidukoka õppekava praktikamaht on arvestatud kõikidesse praktilistesse moodulitesse. Praktikamaht kokku 208 tundi.
Magustoidukoka praktika eesmärgid:
Praktikat on võimalik sooritada kolmel viisil (ja ka neid viise kombineerides):
Praktika portfoolio
Praktika käigus koostab õppija oma praktika kohta portfoolio (Moodles), milles kirjeldab kuidas praktika sooritati. Portfoolio esitavad õppijad õpingute lõpus ning kaitsevad koos lõpueksami kirjaliku tööga.
Magustoidukokkadel on Erasmus+ õpirände raames võimalik välismaal praktiseerida ka pärast õpingute lõpetamist, ühe aasta jooksul.
Lõpetamiseks tuleb sooritada koolilõpueksam, mis koosneb kirjalikust tööst ning praktilisest eksamist.
Tööturuvõimalused: magustoidukokad töötavad erinevates majutus-toitlustusettevõtetes, restoranides, kohvikutes, bistroodes.
Erialased edasiõppimise võimalused: Tallinna Tehnikaülikool toidu- ja biotehnoloogia, Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia, Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž disainmõtlemine ja digiturundus.
Tähelepanu! Õpilasel on vajalik omada kehtivat tervisetõendit, kokariideid ja jalanõusid ning praktiliseks tööks vajalikke väikevahendeid, sh kokanoad.
Toetustena pakume sõidu- ja eritoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.
Kosmeetiku töö on kliendi esteetilise välimuse parendamine, arvestades tema soove, vajadusi ja võimalusi. Kosmeetik vastutab isiklikult tehtud töö tulemuse eest, vajaduse korral juhendab kaastöötajaid. Kosmeetiku tööülesanneteks on näohooldus ja (d)epilatsioon, lisaks võib ta teha käte, jalgade ja kehahooldust ning jumestust. Kosmeetik nõustab klienti temale sobivate hoolduste ja kosmeetikavahendite valikul ning kasutamisel, ta soovitab kliendile hooldusvahendeid kodus kasutamiseks vastavalt salongis tehtud hooldusele. Kosmeetiku töö eeldab eri protseduuride tegemiseks vajaliku aparatuuri tundmist ning selle kasutusoskust, sihipärast ja loomingulist töösse suhtumist ning head suhtlemisoskust.
Eriala õppimine eeldab teenindus- ja suhtlemisvalmidust, konfidentsiaalset käitumist, pingetaluvust, kiiret reageerimisvõimet, ausust ja täpsust.
Õpitakse:
Praktika ja praktiline õpe kutseõpetaja juhendamisel toimub kooli õppespaas ning erinevates Eesti ilu- ja heaolusalongides.
Lõpetamiseks tuleb sooritada kutseeksam Kosmeetik, tase 5.
Tööturuvõimalused: ilusalongid, tervise- ja heaolukeskused, spaad.
Erialased edasiõppimise võimalused:
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning tuua tervisetõend.
Toetustena pakume sõidu- ja eritoetusi. Koolil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, kasutada saab nõustamisteenuseid ja tugispetsialistide abi. Võimalus osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel. Õppijal on võimalik saada majutust partnerkooli õpilaskodus.