Õppevorm: kutsekeskharidusõpe
Nõuded alustamiseks: põhiharidus
Õppekeel: eesti ja vene
Õppeaeg: 3 aastat
Eriala lühitutvustus: pagarid ja kondiitrid töötavad erinevates pagaritööstuse ettevõtetes ning valmistavad pagari- ning kondiitritooteid. Pagarid küpsetavad erinevaid leibu, saiu ja küpsetisi. Kondiitrid valmistavad erinevaid torte, kooke, rullbiskviite ja keekse.
Töö on huvitav ja mitmekülgne, sageli valmistatakse tooteid eritellimuse alusel.
Eriala õppimine eeldab: käelist osavust, kunstimeelt, kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, füüsilist vastupidavust, puhtusearmastust.
Õpitakse:
- erialatehnoloogia;
- toiduainete õpetus;
- seadmete õpetus;
- töö organiseerimine;
- hügieeni- ja puhastusõpetus;
- menüü koostamine ja hinnakujundus;
- erialased võõrkeeled;
- majanduse ja ettevõtluse alused.
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet
Praktika: praktiline väljaõpe kutseõpetaja juhendamisel toimub kooli õppelaboris ning Tallinna parimates pagari- ja kondiitriettevõtetes (nt OÜ Pagaripoisid, Radisson Blu Hotell Olümpia).
Kutsekvalifikatsiooni eksamid: peale õpingute lõpetamist ja pooleaastast töökogemust on võimalik sooritada Kondiiter, tase 4 või Pagar, tase 4 kutseeksam.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd pagari- ja kondiitritööstuses ning toitlustusasutustes.
Erialased edasiõppimise võimalused: kutsehariduse tasemel on võimalik jätkata õpinguid toiduainete tehnoloogia õppekaval. Sama eriala on võimalik edasi õppida kõrgkoolis.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud.
Toetused (sõidu-, eri- ja põhitoetus). Tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu. Võimalus osaleda koolisisestel, vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel, sooritada praktika välismaal. Nõustamisteenused, tugispetsialistid.