- This event has passed.
Noorkokk 2018
25. okt. 2018
Tallinna Teeninduskooli esindavad noorkokkade võistlusel Roland Visnapuu ja Lilija Vitkovskaja.
Eesti noorkoka meistrivõistlused on 26. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinn FoodFest programmi üheks lahutamatuks osaks. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva aasta annab inspiratsiooni võistlejatele ja lisab pidulikkust korraldusele. „Noorkokk 2018“ võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Eesti Vabariigi juubeliaasta annab suurepärase võimaluse väärtustada kohalikku toorainet. Võistluse võitjale omistatakse tiitel „Noorkokk 2018“. Esikolmiku võistkonnad saavad autasud Eesti Peakokkade Ühenduse auhindade ja diplomitega, lisaks on eriauhinnad võistluse sponsoritelt ja toetajatelt. Võistlusi hindab kõrgetasemeline ja rahvusvaheline kohtunike žürii, mis koosneb 2 boksikohtunikust ja 6 maitsekohtunikust.
Võistluse ülesanne ja toidukorv
Roogades kasutatav tooraine peab olema oma päritolult vähemalt 80% ulatuses eestimaine. Toite valmistatakse 7 portsjonit. Võistlejatel tuleb valmistada pidulik eelroog ja dessert, alljärgnevaid tingimusi arvestades.
Kohustuslikud toorained
Eelroa kohustuslik tooraine:
Räim 3 erinevat külm-või kuumtöötlemisviisi
Desserdi kohustuslikud toorained: Täistera kaer, õietolm ja muskaatkõrvits
Noorkokk 2018 võistluste toidukorv
- Kala: terve räim (igale võistlejale 1 kg)
- Põhitooraine: muskaatkõrvits, täistera kaer, õietolm
- Piimatooted: Pajumäe talu mahevõi, keefir, ghee, kohupiim, piim, maitsestamata jogurt, juust, vahukoor, hapukoor, kodujuust, toorjuust, vadak
- Valik kohalikke idusid: tatra, mungaoa, redise, lääts, lutsern, peedi, küüslaugu, porrulaugu
- Maitsetaimede valik Luxvegist
- Ürdid Grüne Fee
- Puljongid Food Studiolt: kana, kala, veise ja köögivilja
- Maitseained Santa Marialt
Korraldaja Eesti Peakokkade Ühendus ja Profexpo OÜ
Lõppvõistlus 25. oktoobril