Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teko kokkade konkurss 👨‍🍳 KULDNE KULP 2021

28. jaan. 2021 kell 10:0016:00

kuldne kulp 2021
  • Toimumise aeg28.01.2021 
  • KorraldajaTallinna Teeninduskooli toitlustuse valdkond 
  • Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased. 
  • Žürii: võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii. Žüriisse kuuluvad kutseõpetajad ja kokad erinevatest restoranidest. 
  • Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlused viiakse läbi kahes voorus – eelvoor ja lõppvoor
  • Võistluse teema: PIDULIK LÕUNASÖÖK  

Eelvoor toimub kirjalikult. Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 18. jaanuariks 2021 korrektselt vormistatud ja erialaõpetaja poolt heaks kiidetud aruandemis on ette antud Exceli formaadis ja kuhu kuuluvad: 

  • tiitelleht koos fotodega pearoast ja desserdist 
  • pearoa retsept koos valmistamise õpetusega 
  • desserdi retsept koos valmistamise õpetusega 
  • kaubatellimus (toidukorvis toodud ridu mitte kustutada) 
  • tööplaan  

Aruanne esitada elektroonselt ühe failina hiljemalt 18.01.2021 (kell 17.00) toitlustuse valdkonna juhtivõpetajale meiliaadressil: anne.mae@teeninduskool.eeFaili nimi peab sisaldama võistleja enda nime (näit. Kulp 2021_perekonnanimi.eesnimi.rühm) . Tähtajast hiljem esitatud tööd võistlusele ei pääse. 

Eelvooru ülesanne: Koostada pidulik lõunasöökmis koosneb pearoast ja desserdist. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid tellimislehel märgitud koguses NB! Crème anglaise tooraineid tellimislehele ei lisata, need tellitakse tehnilise ülesande jaoks korraldajate poolt. 

  • Pearoog – põhitooraineks on seasisefileePearoog peab sisaldama kastet ja vähemalt lisanditPearoa portsjon kaalub 200-250 g, dessert 100-150 g. 
  • Dessertkohustuslikud komponendid: küpsetis toortatrajahuga, Crème anglaise ja vähemalt üks lisand puuviljadest või marjadest. 
  • Pearooga ja desserti valmistada portsjonit. 
  • Eelvooru töid hindab kooližüriiedasipääsejad tehakse teatavaks 20. jaanuaril 2021. 

Eelvoorus hinnatakse järgmist: 

  • loomingulisust (roogade komponeerimist ja visuaalset väljapanekut) 
  • kohustusliku tooraine kasutamist ja tellimislehe vastavust retseptidele 
  • roogade tehnoloogilist kirjeldust 
  • roogade omavahelist sobivust menüüs
  • kirjaliku töö vormistuse vastavust etteantud nõuetele 

Lõppvoor toimub 28. jaanuaril 2021. 

Lõppvooru ülesanne 

  1. Tehniline ülesanne: Valmistada 4 portsjonit Crème anglaise klassikalise tehnoloogia järgi. Kaste esitleda köögikohtunikele ja serveerida hiljem magustoidu lisandiks.
    Crème anglaise retsept: 

    • 4 munakollast (~90 grammi) 
    • 80 g suhkrut 
    • 0,5-1 tl vanillipastat 
    • 200 ml piima 
    • 200 ml vahukoort 

    Tehnilise ülesande sooritavad kõik võistlejad koos poole tunni jooksul. Võistlema asumise järjekord loositakse ja võistlema asumine toimub ajagraafiku alusel. 

  2. Valmistada 4 portsjonit pearooga ja dessertimillest üks pannakse välja esitluslauale ja teised viiakse žüriile degusteerimiseks. Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile. 
  • Pearoogserveeritakse 2,5 tundi pärast võistluste algust 
  • Dessertserveeritakse tundi pärast võistluste algust.   

Toidud serveeritakse korraldaja poolt etteantud nõudeleenda nõusid võistlusele kaasa võtta pole lubatudTaldrikud serveerimiseks on valgedpearoal ümmargune taldrikläbimõõduga 32 cm, desserdil kandiline taldrik, mõõtudega 26,5×16 cm. 

Võistlejatel on kaasas oma noad ja lubatud on kaasa võtta väikevahendeid (kaaltaimertermomeeter). Elektrilistest vahenditest on lubatud kaasa võttakäsimiksersaumikserkutter. 

Võistluse ajal on võistlejal kasutada üks ahi (vastavalt loosinumbrile). Mõlemas köögis on üks Sous Vide masin temperatuuriga 60 (kasutada saab seda max 8 võistlejat). 

Žürii hindab lõppvoorus järgmist: 

  • töökorraldust köögis ja tööplaani kasutamist 
  • hügieeninõuete täitmist 
  • toiduvalmistamise tehnoloogiatest kinnipidamist 
  • tooraine ökonoomset kasutamist 
  • kohustusliku tooraine kasutamist 
  • Crème anglaise valmistamist ja tehnilise ülesande tulemust  
  • roogade serveerimist ja välimust 
  • loomingulisust (roogade komponeerimist ja visuaalset väljapanekut) 
  • roogade maitset ja roogade omavahelist sobivust menüüs 

Registreerunud saavad täpsustava hindamisjuhendi meili teel. 

Autasustamine: Lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejatŽüriil on õigus välja anda eripreemiaidLõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on edaspidi võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel. 

Lisad 

Lisa 1. Kuldne kulp 2021 eelvooru kirjalik töö toidukorvi tellimisleht (Exceli formaadis)

Võistlust toetavad:

Details

Date:
28. jaan. 2021
Time:
10:00–16:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

3. korruse köögid
Majaka 2
Tallinn, 11412 Eesti