Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teko kokkade konkurss 🥄 KULDNE KULP 2020

30. jaan. 2020 kell 10:0015:00

  • Toimumise aeg: 30. jaanuar 2020
  • Korraldaja: Tallinna Teeninduskooli toitlustuse valdkond
  • Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased.
  • Võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii. Žüriisse kuuluvad kutseõpetajad ja kokad erinevatest restoranidest.
  • Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlused viiakse läbi kahes voorus – eelvoor ja lõppvoor.
  • Võistluse teema: PIDULIK LÕUNASÖÖK

Võistlusjuhend

Eelvoor toimub kirjalikult. Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 20. jaanuariks 2020 korrektselt vormistatud ja erialaõpetaja poolt heaks kiidetud aruande, mis on ette antud Exceli formaadis ja kuhu kuuluvad:

  • tiitelleht koos fotodega pearoast ja desserdist
  • pearoa tehnoloogiline kaart
  • desserdi tehnoloogiline kaart
  • kaubatellimus

Aruanne esitada elektroonselt ühe failina hiljemalt 20.01.2020 (kell 14.00) toitlustuse valdkonna juhtivõpetajale meiliaadressil: anne.mae@teeninduskool.ee. Faili nimi peab sisaldama lisaks võistleja enda nime. Tähtajast hiljem esitatud tööd võistlusele ei pääse.

Eelvooru ülesanne on koostada pidulik lõunasöök, mis koosneb pearoast ja desserdist. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid ja mitte rohkem märgitud kogusest.
Pearoa põhitooraineks on vutt (2 tk) ja pearoog peab sisaldama kastet ja vähemalt 3 lisandit. Desserdi kohustuslikud komponendid on parfee, kaste ja vähemalt 1 lisand (kaunistust
lisandiks ei loeta). Pearooga ja desserti tuleb valmistada 4 portsjonit. Eelvooru töid hindab kooližürii, tulemused tehakse teatavaks 23. jaanuaril 2020.

Lõppvoor toimub 30. jaanuaril 2020. Lõppvooru ülesanne on valmistada 4 portsjonit pearooga ja desserti, millest üks pannakse välja esitluslauale ja teised viiakse žüriile degusteerimiseks.
Võistlema asumise järjekord võetakse loosiga ja võistlema asumine on ajagraafiku alusel. Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile.

  • Pearoog serveeritakse 2,5 tundi pärast võistluste algust
  • Dessert serveeritakse 3,5 tundi pärast võistluste algust.

Toidud serveeritakse korraldaja poolt etteantud nõudele, enda nõusid võistlusele kaasa võtta pole lubatud. Nõud on ümmargused, läbimõõduga 32 ja 26 cm. Võistlejatel on kaasas oma noad ja lisaks on lubatud kaasa võtta oma väikevahendeid (kaal, taimer, termomeeter, käsimikser/saumikser, šifoon). Võistluse ajal on võistlejal kasutada üks ahi (vastavalt loosinumbrile). Mõlemas köögis on üks sous vide küpsetaja (kasutada saab seda max 8 võistlejat).

Zürii hindab lõppvoorus järgmist

  • loomingulisus
  • töökorraldus köögis;
  • hügieeninõuete täitmine;
  • toiduvalmistamise tehnoloogiast ja etteantud ajast kinnipidamine;
  • kohustusliku tooraine kasutamine;
  • roogade välimus ja serveerimine;
  • roogade maitse;
  • roogade omavaheline sobivus menüüs;
  • tooraine ökonoomne kasutamine.

Registreerunud saavad täpsustava hindamisjuhendi meili teel.

Lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik
esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.

Lisa 1. Kuldne kulp 2020 eelvoorutöö koos tehnoloogiliste kaartide ja toidukorvi/tellimislehega (Exceli formaadis)

Details

Date:
30. jaan. 2020
Time:
10:00–15:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Venue

3. korruse köögid
Majaka 2
Tallinn, 11412 Eesti

Organizer

Anne Mäe