- This event has passed.
Teko PAGAR 🥨 2020
30. jaan. 2020 kell 10:00–16:00
- Võistluskutse
Valmistada 2 tk 600 g juustu-köögivilja pirukat
- Toimumisaeg: 30.01. 2020 kl 10.00-16.00
- Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
- Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kondiitriõpilased, kes on 2019/2020 õppeaastal kooli nimekirjas.
- Žüriisse kuuluvad oma valdkonna spetsialistid Tallinna Teeninduskoolist ja väljastpoolt kooli.
- Võistlus viiakse läbi kahes voorus – eel- ja lõppvoor.
Eelvoorus osalemiseks täidab võistleja alljärgneva registreerimisvormi ning esitab korrektselt vormistatud tordi tehnoloogiakaardi erialaõpetajale/juhendajale/ 18.detsembriks 2019. Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse.
Lõppvoor
- Võistlus toimub 30. jaanuaril õppelaboris B014
- Võistlejal on laual võistlustöö tehnoloogia kaart.
- Spetsiifilised töövahendid on võistlejal kaasas.
- Pirukad eksponeeritakse aatriumis ühise väljapanekuna, korraldaja poolt antud alusel.
- Võistlejal on kohustus kasutada vähemalt ühte juustu valikust: mozzarella, feta, parmesan. Maksimaalne kasutatav juustu kogus on 200 g. Teised vajaminevad toorained tellitakse vastavalt tehnoloogia kaardile.
Teko Pagar 2020 hindamiskriteeriumid:
- Meisterlikkus (tehnoloogilised oskused, töökorraldus, töö keerukus) 1–25 punkti
- Toote välimus ja sisu (vastavus tehnoloogia kaardile ja toote tutvustusele) 1–25 punkti
- Toote maitseomadused (konsistents, maitsesobivus) 1–25 punkti
- Tööhügieen (töökoha puhtus, isiklik hügieen) 1–25 punkti
- Kui võistluse koondtulemus on võrdne, määratakse kõrgem koht võistlejale, kelle toote maitseomadused olid paremad.
Ajakasutus: Võistlustööde valmistamiseks on aega 4 tundi. Ajalimiidi ületamisel arvestatakse iga ületatud minut miinuspunktina ja võetakse maha ühekordselt lõpp-punktisummast.
Autasustamine: kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli vabariiklikel võistlustel.