Kauba arvele võtmise kogus.

Toidukauba arvele võtmisel peab jälgima arve saatelehel kirjas olevat ühikut ja kogust.

NB! Tükikaubana arve saatelehel kirjas oleva toidukauba, mida kasutatakse retseptuurides arvele võtmise koguse leidmine:

  1. teisendatakse (kui see on vajalik) pakendi kaal kilogrammidesse või liitritesse ja korrutatakse pakendi kaal läbi ostetud kogusega ehk tükkide arvuga.
  2. NB! Kilogrammides ostetav kaup võetakse arvele kilogrammides ja kilogrammi hinnaga.

VALEM tükikauba kilogrammides arvele võtmiseks:
arvele võetava kauba kaal (kg) = kauba kogus (tk) x ühiku kaal (kg)

NÄIDE:  vastavalt eelnevale näidisele (joonis 2): Osteti 5 pakki hapukoort, kus üks pakk kaalus 250g = 0,250kg

arvele võetava kauba kaal (kg) = kauba kogus (tk) x ühiku kaal (kg)

arvele võetava kauba kaal = 5 tk x 0,250 kg = 1,250 kg
VASTUS: Arvele võetakse 1,250kg hapukoort 20%


 Joonis 2: Arvele võetud 5 pakki hapukoort