Toidu valmistamisel tuleb GN mõõtudega arvestada näiteks vormiroogade valmistamisel. Sellise toidu valmistamisel suurköögis peaks juba retsept olema tehtud vastavalt GN suurusele. Enamuses suurköökides kasutatakse vormide valmistamiseks GN 1/1 -65 vorme, mis mahutavad 8,8 liitrit. Vormiroa retsepti väljatöötamisel peab arvestama portsjonisse arvestatud vormiroa kogusega. GN1/1 vormist võib välja lõigata erinev arv portsjontükke, mis oleneb portsjontüki suurusest ja väljatulekust. Väljatulek oleneb agasellest, kas on tegemist järelroa vormiroaga või pearoa vormiroaga.
Pearoa vormiroogi (lasagne, kartuli-singivorm, pasta-köögiviljavorm jne) pannakse portsjonisse keskmiselt 250 - 350g. GN1/1 vormis valmistatud soolaseid vorme võib lõigata alljärgnevalt:
3 x 6 = 18 tk Kui üks portsjon kaalub 300g, siis peab valmis vorm kaaluma 18 x 0,300 = 5,4 kg (millele arvestatakse juurde portsjoneerimise ja kuumtöötlemise kaod).
Järelroa vormiroogi (saiavorm, kohupiimavorm jne) pannakse portsjonisse keskmiselt 100 - 150g. GN1/1 vormis valmistatud magusaid vorme võib lõigata alljärgnevalt: