Juustude kasutamine toiduvalmistamisel 


 
Kulinaarias on juustu kasutamise võimalusi toiduvalmistamisel väga palju.
Põhimõtteliselt sobib see iga toidu sisse, tuleb ülesse leida ainult sobiv juustusort. 

Juustuga  saab valmistada hulgaliselt sooje ja külmi suupisteid:


Tugevamaitselised juustud sobivad roogadele, mille maitset soovitakse tugevamaks muuta. Sobilikud on näiteks Feta juustud, Emmental, Gruyere, maitsestatud sulatatud juustud.


Mahedad juustud täiendavad roogade maitset. Mahedad juustud ei tüki oma maitsega toidus esile, vaid täiendavad ja toetavad teiste toorainete maitset ning annavad roogadele pehmust, täidlust, mahlakust ja hõrgu väljanägemise. Sobivad näiteks Brie, Camembert, Mozzarella, mahedamaitselised toorjuustud.


Kuumutamiseks sobivad pikemalt laagerdatud suure rasvasisaldusega juustud, mis annavad maitset, sulavad kergesti ja ei veni.

Nippe juustu paremaks kasutamiseks