Juustufondüü ja raklett 


Juustufondüüde valmistamiseks võib kasutada kõiki kauaküpsenud juuste. Selle suupiste valmistamise jaoks on ka eriline juustusort Fondue, mis on maitsestatud kirsiveiniga.
 
Juustufondüü ajalugu
Saiatükikeste sooja juustu sisse kastmise kombe leiutamise au kuulub tegelikult Šveitsi talupoegadele. Alpi mägiküladesse talvel lumevangi jäädes söödi seda, mis majapidamises
parasjagu käepärast oli: juust, vein, valge leib.
Üks vanemaid ja klassikalisemaid fondüü-retsepte näebki ette, et kokku segatakse võrdses
koguses Emmentali ja Gruyére’i juustu
 
Raklettsuupistete valmistamiseks sobivad samuti eelkõige kauaküpsenud kõrge rasvasisaldusega juustud. Just selle suupiste jaoks mõeldud juustud on  Raclette ja Gouda