Kui kartul saab valgust, siis ta muutub roheliseks. Mis on see roheline ja kuidas ta mõjub inimese tervisele?
See on klorofüll ja see on inimesele kasulik
See roheline osa sisaldab palju vitamiini ja see kartul on tervislik
See on solaniin ja see on mürgine ja sellist kartulit ei tohi söögiks tarvitada
See on solaniin, kuid ta on inimese tervisele ohutu
Kuidas pannakse keema ja kuidas keedetakse värskeid (varajasi) kartuleid?
Värsked kartulid pannakse keema keevasse vette ja keedetakse tugeval kuumusel kaaneta potis
Värsked kartulid pannakse keema külma vette ja keedetakse tasasel kuumusel kaanega kaetud potis
Värsked kartulid keedetakse magedas vees.
Värsked kartulid pannakse keema keevasse vette ja keedetakse tasasel tulel kaanega kaetud potis.
Mitmetahuline on turneeritud kartul
Seitsmetahuline
Kaheksatahuline
Kuuetahuline
Viietahuline
Kuidas valmistatakse kartulilund?
Keedetud kartul püreeritakse sauseguriga peeneks ja serveeritakse
Keedetud kartul pressitakse läbi kartulipressi otse taldrikule ja serveeritakse
Keedetud kartul pressitakse läbi kartulipressi ja lisatakse vahustatud rõõska koort
Keedetud kartul pressitakse läbi kartulipressi ja lisatakse kuum piim
Mis kartuliroog on Skoone kartulid?
praetud kartuliroog
keedetud kartuliroog
üleküpsetatud kartuliroog
hautatud kartuliroog
Mis kartililisandit valmistatakse alljärgnevalt: kooritud kartulid lõigatakse viiludeks nii et kartuli alumine osa jääb viile koos hoidma, kartulid määritakse rasvainega ja küpsetatakse ahjus kuldpruuniks.
Skoone kartulid
Anna kartulid
Hasselbacki kartulid
Dauphine kartulid
Mida lisatakse kartulimassile valmistades Dauphine kartuleid?