Kartuliroad ja -lisandid > Kartuliroad > Keedetud kartuliroad ja -lisandid

 
 
 

Keedetud kartuliroad ja -lisandid

Keetmiseks võetakse ühesuurused ja ühest sordist kartulid. Kartulite keetmiseks kulub keskmiselt 15 minutit, aega arvestatakse keemaminemise momendist. Värske ja sügisene kartul pannakse keema keevasse  vette ja kevadine (eelmise aasta ) kartul pannakse keema külma vette. Kartulitelt kurnatakse keeduvesi ära ja lastakse neil 5–7 minutit aurus pehmeneda. Keedetud kartuliroad serveeritakse vahetult peale valmistamist.

Keedetud kartuleid serveeritakse iseseisva toiduna koos:

  • või ja maitserohelisega
  • praetud sibulate ja tomatitega
  • praetud seente ja tomatitega
  • erinevate kastmetega

Samuti serveeritakse keedetud kartulit lisandina erinevate roogade juurde.

 

 
 

 

 

Home