Kartulite hautamiseks arvestatakse 1 kg köögivilja kohta 0,2–0,3 1 vedelikku ja 20–30 g rasvainet. Tükeldatud kartulid kuumutatakse väheses rasvaines, lisatakse maitseköögivilju, maitseained ja vedelik ning hautatakse kaanega suletud nõus pehmeks. Hautamisel võidakse lisada ka kastet.
Hautatud kartulid Hautatud kartulite valmistamiseks viilutatud või BRUNOISE-kuubikuteks tükeldatud kartulid keedetakse ning segatakse valge kastmega. Hautatud kartulid sobivad kalaroogade, eelkõige soolatud kalade lisandiks.
Skoone kartulid (pommes de terre à la scanienne) Skoone kartulite valmistamiseks tükeldatakse kooritud kartulid BRUNOISE-kuubikuteks ning praetakse koos sibulaga rasvaines kuldseks. Lisatakse puljong ning hautatakse valmis. Sobivad iseseisva roana kui ka erinevate roogade lisandiks.
Joonis 1. Skoone kartulid Allikas: Pala http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/192016/Sk%C3%A5nen%20Perunat/