Toorkompotid

Toorkompottide valmistamiseks valitakse pehmema viljalihaga värsked või külmutatud puuviljad ja marjad. Sobivad on tsitrusviljad, ananass, banaan, maasikad, vaarikad, mustad sõstrad.

Ettevalmistatud puuviljad ja marjad tükeldatakse, suuremad maasikad poolitatakse ja väoksemad marjad jäetakse terveks. Puuvilja- ja marjatükid asetatakse serveerimisnõusse.
Keedetakse suhkrusiirup, mida võib maitsestada erinevate vürtsidega (vanilli, kaneeli, nelki) ja  riivitud tsitrusviljade koorega. Siirupi maitsestamiseks võib kasutada ka alkohoolseid jooke, maitsetaimede ürte (piparmünt, meliss, aniis, koriander). Siirup kurnatakse ja valatakse olenevalt puuviljade või marjade liigist kas kuumalt või ka jahtunult puuviljadele ja marjadele.

Toorkompott jahutatakse ja serveeritakse. Lisanditeks sobivad kondiitritooted.

Joonis 1. Murakakompott. Nami Nami retseptikogu http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/7919