Kreemide jagunemine

Kreemidel on ühtlane kreemjas konsistents ja neil on üldjuhul siidine tekstuur ja nad on küllaltki magusad. 

Kreemid üldjuhul koosnevad kolmest põhitoorainest:

Kreeme võib kasutada:

Kreemid võib jagada kolme suurde rühma:

NB! Peaaegu kõiki kreeme või mõnda kreemi osadest kuumutatakse, hoolimata sellest kas neid süüakse külmalt või soojalt.

Olulisim osa kreemide valmistamisel on munakollase ja piima/rõõsa koore segu  kuumutamine õige temperatuurini nii, et tulemuseks oleks kreemjas pehme tekstuur

Segatud ja kuumutatud kreemidel on sarnased põhitoorained, kuid segatud kreemid erinevad selle poolest, et neid kuumutatakse pliidil ja segatakse kuumutamise käigus pidevalt, harilikult puidust labidaga või kuumuskindla kaabitsaga, et takistada munavalkude kalgendumist ja põhjahakkamist.