Crème caramelÜks tuntud küpsetatud/kuumutatud kreem on Crème caramel. Crème caramel põhitoorained on: - piim, millele võib lisada ka rõõska koort
- muna (kasutatakse tervet muna: nii munavalge, kui ka munakollane)
- suhkur
- vesi
Crème caramel valmistamise tehnoloogia: - karamellista suhkur (üks osa), millega kata seestpoolt portsjonvormi põhjad
- eralda vanillikaunal seemned ja pane vanillikauna pooled koos seemnetaga piima sisse,
- kuumuta piim koos vanillikaunaga (kasutada võib ka vanillikekstrakte ja vanillisuhkrut ning vanillipastat) kuni keemiseni ja tõsta tulelt
- lisa kuuma piima järk-järgult suhkruga (teine osa) lahtilöödud munadele pidevalt segades, kuid mitte kloppides
- lase kreem läbi sõela, et eemaldada munatükikesi
- täida vormid ettevaatlikult ettevalmistatud piima-muna seguga,
- pane vormid ahju vesivannile küpsema
- jahuta küpsenud kreem
- jahtunud kreem kummuta serveerimiseks vormist välja
Kasutatud karamell on pehme ja voolav ning moodustab kreemile kastmetaolise katte.
Video: Crème caramel valmistamine http://www.videojug.com/film/how-to-make-creme-caramel
|