Kreemid > Segatud kreemid > Küpsetatud/kuumutatud kreemid > Crème caramel

 
 
 

Crème caramel

Üks tuntud küpsetatud/kuumutatud kreem on Crème caramel.

Crème caramel põhitoorained on:

  • piim, millele võib lisada ka rõõska koort
  • muna (kasutatakse tervet muna: nii munavalge, kui ka munakollane)
  • suhkur
  • vesi

Crème caramel  valmistamise tehnoloogia:

  • karamellista suhkur (üks osa), millega kata seestpoolt portsjonvormi põhjad
  • eralda vanillikaunal seemned ja pane vanillikauna pooled koos seemnetaga piima sisse,
  • kuumuta piim koos vanillikaunaga (kasutada võib ka vanillikekstrakte ja vanillisuhkrut ning vanillipastat) kuni keemiseni ja tõsta tulelt
  • lisa kuuma piima  järk-järgult suhkruga (teine osa) lahtilöödud munadele  pidevalt segades, kuid mitte kloppides
  • lase kreem läbi sõela, et eemaldada munatükikesi
  • täida vormid ettevaatlikult ettevalmistatud piima-muna seguga,
  • pane vormid ahju vesivannile küpsema
  • jahuta küpsenud kreem
  • jahtunud kreem kummuta  serveerimiseks vormist välja

Kasutatud karamell on pehme ja voolav ning moodustab kreemile kastmetaolise katte. 

Video: Crème  caramel valmistamine  http://www.videojug.com/film/how-to-make-creme-caramel

 

 
 

 

 

Home