Crème brûlee
Teine tuntud kuumutatud kreem on creme brûlee.
Crème brûlee põhitoorained on:
- rõõsk koor 35% (osa rõõsast koorest võib asendada piimaga)
- munakollased
- suhkur
- vaniljekaun.
Crème brûlee valmistamise tehnoloogia:
- poolita vaniljekaun ja tõmba seemned lahti ning lisa vaniljekaunapoolikud ja seemned lisa rõõsale koorele
- kuumuta rõõsk koor ja (soovi korral) piim aeglaselt keemiseni koos poolitatud vaniljekauntega
- tõsta rõõsk koor pliidilt ja lase kaane all haududa ca 10 minutit.
- kurna segu ja eemalda vanillikauna pooled
- eralda munakollased munavalgetest ja kasuta ainult munakollaseid
- sega munakollased ja suhkur, kuid ära vahusta.
- vala munakollaste peale vähehaaval kuuma rõõsa koore(piima)segu, pidevalt segades,
- jaga muna-rõõsa koore segu portsjonvormidesse
- küpseta segu portsjonvormides ahjus vesivannil kuni valmimiseni
- jahuta ja hoia jahtunud vormid külmikus vähemalt 2-3 tundi enne serveerimist
- enne serveerimist raputa kreemi peale suhkrut ja kuumuta suhkrut karamellistumiseni salamandris või leeklambiga.
Video: Kuidas valmistada Crème brûleed Allikas: http://www.videojug.com/film/how-to-make-creme-brulee