Külmutataud magustoidud
Test
Mis nendest magustoitudest ei ole külmutatud magustoit?
- Granita
- Sambuk
- Sorbet
- Parfee
Mis on philadelphia stiilis ja prantsuse stiilis jäätise erinevus?
- Philadelphia stiilis jäätist valmistatakse puuviljadest ja prantsuse stiilis jäätist valmistatakse marjadest.
- Philadelphia stiilis jäätist ei vahustata tugevalt ja prantsuse stiilis jäätist vahustatakse väga tugevalt.
- Philadelphia stiilis jäätise valmistamiseks ei kasutata munakollast ja prantsuse stiilis jäätise valmistamiseks kasutatakse munakollast.
- Philadelphia stiilis jäätist valmistatakse ka soolasena ja prantsuse stiilis jäätist valmistatakse ainult magusana.
Mis on jäätise ja parfee erinevus?
- Neil polegi erinevusi.
- Jäätise valmistamisel kasutatakse 35% rõõska koort, aga parfeed valmistatakse ilma rõõsa kooreta.
- Jäätist samaaegsel, kui külmutatakse ka vahustatakse, kuid parfee konponendid vahustatakse, segatakse kokku, pannakse vormi ja sügavkülmutatakse.
- Jäätise valmistamiseks võib kasutatada ka puuvilju, kuid parfee valmistamiseks puuvilju ei kasutata.
Millist külmutataud magustoitu kasutatakse Banana spliti valmistamisel?
- Granita
- Sorbet
- Parfee
- Jäätis
Miks ei tohi parfee valmistamisel kasutada palju vedelikku?
- Sest siis vedelik valgub parfeest välja vormi põhja ja külmud kristalliliseks
- Siis ei jääb parfee liiga nõrga maitsega
- Siis jääb parfee ilma ilusa värvita
- Siis oleks ta nimetus sorbet.
Mis toiduainet võib lisada sorbet'ile õhulisema konsistentsi saavutamiseks?
- Vahustatud 35% rõõska koort
- Vahustatud munakollased
- Vahustatud munavalged
- Vahustatud piima
Millest sõltub sorbet’ tekstuur?
- Suhkru sisaldusest.
- Marjapüree kogusest
- Munavalge vahustamisest
- Külmkapi temperatuurist
Kuidas mõjutavad alkohoolsed joogid sorbet’i valmistamist?
- Alkohoolsed joogid muudavad sorbet’i maitselt kibedaks.
- Alkohoolsed joogid muudavad sorbet’i tekstuuri helbeliseks
- Alkohoolsed joogid, nagu viin sorbet’-s takistavad külmumist, seepärast tuleb selliste sorbet’ valmistamiseks varuda natuke rohkem aega.
- Alkohoolseid jooke ei kasutata üldse sorbet’i valmistamisel.
Millest sõltub granita tekstuur?
- Granita tekstuur sõltub suhkrusisaldusest ja segamise sagedusest.
- Granita tekstuur sõltub mahla happesusest.
- Granita tekstuur on alati ühesugune.
- Kõik eelnimetatud väited on õiged.
Mils komponentidest valmistatakse granitat?
- Piim, rõõsk koor, suhkur,•mõnikord munkollane, maitseained, nime andvat toiduainet
- Piim, suhkur, munakollane, 35% rõõsk koor, nime andev toiduaine (puuvilja- ja marjapüreed, marjad, lahustuv kohvi, šokolaad, pralinee vmt.
- Suhkur, vesi, sidrunimahl happesuseks,nime andev tooraine, nagu puuviljapüree, puuviljamahl, liköör, vein, viin vmt vedelik
soovi korral tuhksuhkruga vahustatud munavalge - Suhkur, vesi, puuviljapüree või puuviljamahl, teetõmmis või kohvijook, ürditõmmis vmt vedeli