Munapuder
Munaputru võib valmistada vesivannil, pannil või aurukapis. Valmistades pannil või vesivannil, kuumutatakse nõu nõrgal kuumusel, pannakse sellele veidi rasvainet ning valatakse peale munamass
Munamassi valmistamiseks lüüakse munad lahti, kuid mune ei tohi vahustada. Munadele võib lisda piima, või ka rõõska koort ja maitsestatakse soola ja valge pipraga, võib lisada ürte ning seeni ja köögivilju.
Pannil valmistades alguses lükatakse munamass äärtelt keskele, et küpsemata mass pääseks nõu äärtele. Tähtis on, et munamassi temperatuur ei tõuseks liiga kõrgeks ja et see ei pruunistuks (pruunistumisel vedelik eraldub ja mass muutub teraliseks).
Munapuder serveeritakse hommikusöögilaual ja erinevate komponentide lisandina jne. Munapudru valmistamiseks võib kasutada ka piima või rõõska koort.
Vide: Munapudru valmistamine http://www.youtube.com/watch?v=GiSECmTprsU
|