Koorega keedetud mune valmistatakse mitte sisetunde, vaid täpselt kella järgi. Neid keedetakse väikeste partiidena. 1–1,5 tundi enne keetmist võetakse munad külmikust välja, et nende koor kiire temperatuurimuutuse tõttu ei lõheneks. Mikropragude esinemise korral munakoores pannakse keeduvette soola või äädikat.
Kuumutamisel munavalgud denatureeruvad.
Joonis 1 Ülekeedetud muna, millel on tekkinud sinine viirg. Allikas: Klaus Roth http://www.chemistryviews.org/details/ezine/1794139/Boiled_Eggs_Soft_and_Hard__Part_4.html
Munade keetmise reeglid:
Koorega munade keetmisel eristatakse erinevaid valmidusastmeid:
Joonis 2. Vasakul vedel muna, keskel poolvedel muna ja paremal kõva muna Allikas: AS Tallegi koduleht http://www.tallegg.ee/uudised/kuidas-keeta-mune
Keetmise valmidusaste
Keetmisaeg, asetades muna (keevasse vette) (külma vette )
Vedel muna 2 -3 minutit 1 - 2minutit
Poolvedel muna 3 –5 minutit 2 – 4 minutit
Kõva muna 6 –10 minutit 5 – 10 minutit
Vedelat ja poolvedelat muna serveeritakse munatopsis ja süüakse soojalt.
Joonis 3 Keedetud munade valmidusastmed. Autor: J. Kenji Lopez Alt http://www.seriouseats.com/2012/04/how-to-make-perfect-hard-boiled-eggs-1.html
VIDEO: Kuidas valmistada pehmet keedetud muna? How To Make Soft Boiled Eggs http://www.videojug.com/film/how-to-make-soft-boiled-eggs-2