Pošeeritud muna 

Pošeeritud muna on äädikavees keedetud kooreta keedetud muna, mille  valmistamiseks kasutatakse täiesti värskeid külmi mune. Vesi kuumutatakse keemiseni ja sellele lisatakse äädikas. 1 l vee kohta pannakse 25 g 30% toiduäädikat. Muna lüüakse ettevaatlikult kulbi või mõne tassi sisse lahti ja lastakse järsu liigutusega keeduvette. Munavalge äär tõstetakse vahukulbiga muna peale ja keedetakse mitte ägedal keemisel 3–4 minutit. Äädikamaitse eemaldamiseks asetatakse kooreta keedetud munad korraks vahukulbiga külma vette.

Kooreta keedetud mune kasutatakse soojade võileibade katteks, serveeritakse suupistena koos keedetud köögiviljaga, sõmera riisiga, piima-, tomati-, juustukastmega. Kooreta keedetud mune võib ka üle küpsetada. Kooreta keedetud muna serveeritakse ka külmade ja soojade salataitega, kus poolvedel munakollane lahti lõikamisel võib moodustada ka salatikastme.

Video: Pošeeritud muna valmistamine. http://www.youtube.com/watch?v=AZxcIV7aVQs

Video 1: Gordon Ramsey - pošeeritud muna valmistamine Allikas: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JbAQgJF3d7E#!

Video 2. Vormides pošeeritud munade valmistamine. Allikas: http://www.youtube.com/watch?v=QTGKvRGJGvE