Härjasilmad on tervelt praetud munad. Härjasilmi praetakse väheses rasvas, aga võib ka valmistada rohkes rasvas. Munad lüüakse lahti otse kuuma rasva sisse, nii et rebu terveks jääb ja praetakse, kuni munavalge on piimjasvalge ja rebu kergelt hüübinud.
Parem on praadimiseks kasutada pesadega panni, siis jäävad härjasilmad korrektsete servadega ja ümmargused.
Joonis 1 Munapann Dieta koduleht. http://www.dieta.ee/ee/tooted/koogitarvikud/kastrulid-ja-pannid/malmtooted/toode/43433-munapann-kandiline-4-osa-malm
Härjasilmi praetakse ainult ühelt poolt ja praadimise lõpus maitsestatakse soola ning jahvatatud pipraga (pipart raputatakse ainult munarebule). Vältida tuleks soola raputamist vedelale kollasele, sest sool teeb pinna täpiliseks.
Lisandiks sobivad praetud suitsupeekon või mugulsibul, praetud kartulid, praetud lihasaadused, köögiviljad. Härjasilmadele võib serveerimisel raputada ka maitserohelist.
Härjasilmi võib serveerida ka lisandiks praetud liharoogade juurde.
VIDEO: Härjasilma praadimine http://www.videojug.com/film/how-to-make-fried-eggs?sourcelink=verticalrecommendation
VIDEO 2. Rohkes rasvas praetud härjasilma valmistamine http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-fried-egg-sandwich