Omlettide retsepte on prantsuse köögis üle 200. Omlette võib serveerida iseseisva suupistena või liha- ja kalaroogade, suppide ja selgete puljongite lisandina.
Omletid valmistatakse omletisegust. Munad segatakse lahti ja lisada võib piima, rõõsk koort, hapukoor või vett. 1 kanamuna kohta lisatakse 1–2 sl (25–50 g) vedelikku ja maitsestatakse soolaga.
Segu maitsestatakse soola ja jahvatatud pipraga. Vürtside kasutamisega tuleks ettevaatlik olla. Peale pipra võiks kasutada karrit. Maitsestamiseks võib kasutada ka erinevaid maitsetaimi.
Omletisegu valatakse kuumale pannile vähese rasva sisse ja
Omletimassi valmistamiseks võib kasutada ka piima, rõõska koort, hapukoort, aga ka vett. Omlette võib valmistada ka mitmesuguste lisanditega. Sobivad kõik toiduained, mis maitselt munaga harmoneeruvad.
Omlette serveeritakse kohe peale valmimist.