Probleemsete toiduainete kalkuleerimine.

 
 
 

Probleemsete toiduainete kalkuleerimine.

Õppekava: Majutamise ja toitlustamise erialade riiklik õppekava

Moodul:  Töökorraldus suurköögis ja töökorraldus restoraniköögis

Teema: Probleemsete toiduainete kalkuleerimine

Õpiobjekti maht: 0,1 õn

Õppe eesmärk: Õppija oskab  koostada suurköögis või ka restoraniköögis kasutatavaid tehnoloogilisi ja kalkulatsioonikaarte. Veebilehel loodud õpiobjekt annab võimaluse vastav teema iseseisvalt omandada ja õpitut veebilehel jälle meelde tuletada.

Õpiobjektis on ära selgitatud probleemsete toiduainete kalkuleerimise võimalused ja enamlevinimad vead nende toiduainete kalkuleerimisel:

  • muna ning munakollase ja munavalge kasutamine toidus
  • maitseürdid ja maitsetaimed ja teised tükikaubad
  • konservide kasutamine toidus 
  • vesi kalkulatsioonikaardi, millal peab kindlasti vee kirjutama kalkulatsioonikaardile 

Õppija oskab koostada tehnoloogilist kaarti ja kalkuleerida hinda probleemsete toiduainetele.

Veebileht on loodud vabavaralise programmiga CMSimple.

Lehekülje koostaja: Küllike Varik
Koka kutseõpetaja
Tallinna Teeninduskoolis

 


 

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.

 

 

 

 

 
 

 

Probleemsete toiduainete kalkuleerimine
 

Home