Haiglates või teistes meditsiiniasutustes on sööklate klientideks patsiendid, ja haigla töötajad. Sellised sööklad pakuvad päevamenüüd: nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusööki ja vahepalasid põhisöögikordade vahel. Haiglate sööklates valmistatakse ka dieettoite. Toit valmistatakse tavaliselt kas haigla tootmisköögis või tuuakse teisest suurköögist ja transporditakse haigla erinevate osakondade jaotusköökidesse laiali. Süüakse kas söögisaalides või palatites.
Näited:
Hooldekodude või teiste sotsiaalasutuste sööklate klientideks on seal elavad vanurid või puudega inimesed, samuti hooldekodu töötajad. Pakutakse päevamenüüd, valmistatakse ka dieettoite. Nendes sööklates süüakse tavaliselt ühises suures söögisaalis, sest einetel on ka sotsiaalne eesmärk. Vajadusel võidakse toit viia ka tubadesse. Sellistest sööklatest viivad sotsiaaltöötajad sageli toitu vanurite ja puudega inimeste kodudesse.
Näited: