Kuidas kutsutakse prantsuse keeles vahtusid?
- Muss
- Sambuk
- Mousse
- Parfee
Millist toiduainet ei kasutata keedetud vahude tihendamiseks?
- Rukkijahu
- Nisujahu
- Nisumannat
- Odrajahu
Mida kasutatakse keedetud vahtude vedelikuna?
- Piima
- Kanget kohvi
- Puuvilja- ja marjamahlu
- Kõik eelnimetatud sobivad
Mis komponendist valmistatakse toorvahtusid?
- Munavalgest
- Kohupiimast
- Rõõsast koorest
- Kõigist eelnimetatutest
Mis on kohupiima eeltöötlemine kohupiimavahu valmistamisel?
- Kohupiimal ei olegi eeltöötlust
- Kohupiim peenestatakse läbi sõela ajades või kutteriga purustades
- Kohupiim lisatakse väikeste osadena ülejäänud massile ja segatakse ettevaatlikul
- Kohupiim lisatakse kõige lõpus massi õrnalt alt üles segades.
Mille poolest kohupiimavaht erineb teistest vahtudest?
- Kohupiimavahtu võib serveerida ka kuumalt, teisi toorvahtusid ainult külmalt
- Kohupiimavahtu lisatakse ka natuke soola, teistesse toorvahtudesse soola ei lisata
- Kohupiimavahtu vahustatakse tugevamalt, kui teisi toorvahtusid
- Kohupiimavahtu ei vahustata, vaid segatakse tugevalt läbi
Milline rõõsk koor ei lähe vahtu?
- Rõõsk koor 35%
- Rõõsk koor 10%
- Rõõsk koor 38%
- Kõik rõõsad koored lähevad vahtu
Milline allaolev väide on õige?
- Kui lisada rõõsale koorele enne vahustamist juba puuvilja- või marjapüreed, siis rõõsk koor ei lähe vahtu.
- Kui rõõsk koor seisab enne vahustamist pikka aega toatemperatuuril, siis rõõsk koor ei lähe vahtu
- Lisades vahustatud rõõsale koore (vahukoorele) kuumi komponente, siis vahukoor vajub alla
- Kõik eelnimetatud väited on õiged
Mis magustoit on sambuk?
- Kohupiimavaht, millele on lisatud želatiini
- Vahukoorevaht, millele on lisatud želatiini
- Munavalgevaht, millele on listaud želatiini
- Vahukoorevaht šokolaadiga
Millist piima kasutatakse piimavahu valmistamisel
- Piima, mille rasvasus on 0,05% (rasvata piim)
- Piima, mille rasvasus on 2,5%
- Piima, mille rasvasus on 3,2%
- Kõik eelnimetatud piimad sobivad piimavahu valmsitamiseks