Vahud > Magustoiduvahud > Toorvahud > Kohupiimavaht

 
 
 

Kohupiimavaht

Kohupiimavahtude valmistamiseks kohupiim eeltöödeldakse ehk surutakse läbi sõela või peenestatakse kutteris. Peenestatud kohupiimale lisatakse suhkur, maitseained, piima ja ka rõõska koort. Kohupiimavaht on selle poolest teistest vahtudest erinev, et teda ei vahustata, vaid segatakse tugevalt läbi. Suurema õhulisese saavutamiseks võib kohupiimale lisada ka lõpus vahustatud rõõska koort.

Kohupiimavahtude sisse võib lisada puuvilja- või marjapüreesid, keediseid, värskeid, konserveeritud ja külmutatud puuvilju ja marju, rosinaid või ka teisi kuivatatud puuvilju või marju, kakaod, erinevaid purustatud pähkleid, riivitud või ka sulatatud šokolaadi. Kõiki eelnimetatud toiduaineid võib serveerida ka kohupiimavahu lisandina.

Kohupiimavahtusid serveeritakse ka mahlakastmete või ka vedelate või poolvedelate mahlakissellidega.

Joonis 1 Aprikoosi kohupiimavaht Allikas: NAMI-NAMI retseptikogu http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/9174

 

 

 

 
 

 

 

Home