Munavalgevaht
Munavalgevahtude toorained on: - munavalged,
- marjad või puuviljad või nende püreed
- suhkur
Munavalgevahu valmistamise tehnoloogia: - Munavalgevahtude valmistamisel eemaldatakse munavalged munarebudest ja kasutatakse ainult munavalgeid. Tuleb hoolikalt jälgida, et munavalge sisse ei satuks munarebu, sest siis ei lähe munavalge hästi vahtu.
- Munavalged vahustatakse koos mõne marja või puuviljapüreega, millele on lisatud suhkur. Kasutada võib ka keedist.
- Munavalgevahud serveeritakse kohe peale valmistamist ja lisandiks pakutakse piima või rõõska koort. Kuna munavalgevaht on hästi kerge, siis seda võiks portsjonis olla 50 - 60g.
Joonis 1 Pohlavaht Autor: Mari-Liis http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/2010/08/pohlavaht.html
Sambuk Lisades munavalgevahule šelatiini, saame sambuki.
Video: Õunasambuki valmistamine Allikas: http://www.youtube.com/watch?v=dVRmZMknV7E
|