Vahud > Magustoiduvahud > Toorvahud > Munavalgevaht

 
 
 

Munavalgevaht

Munavalgevahtude toorained on:

  • munavalged,
  • marjad või puuviljad või nende püreed
  • suhkur

Munavalgevahu valmistamise tehnoloogia:

  1. Munavalgevahtude valmistamisel eemaldatakse munavalged munarebudest ja kasutatakse ainult munavalgeid. Tuleb hoolikalt jälgida, et munavalge sisse ei satuks munarebu, sest siis ei lähe munavalge hästi vahtu.
  2. Munavalged vahustatakse koos mõne marja või puuviljapüreega, millele on lisatud suhkur. Kasutada võib ka keedist.
  3. Munavalgevahud serveeritakse kohe peale valmistamist ja lisandiks pakutakse piima või rõõska koort. Kuna munavalgevaht on hästi kerge, siis seda võiks portsjonis olla 50 - 60g.

Joonis 1 Pohlavaht Autor: Mari-Liis http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/2010/08/pohlavaht.html

Sambuk

 Lisades munavalgevahule šelatiini, saame sambuki.

Video: Õunasambuki valmistamine Allikas: http://www.youtube.com/watch?v=dVRmZMknV7E

 

 
 

 

 

Home