Keedetud vahud on rahvuslikud magustoidud. Keedetud vahtusid valmistatakse vedelikust ja selle tihendajast.
Vedelikuna kasutatakse valdavalt puuvilja- või marjamahla, millele lisatakse vett. Vedelik peab olema tugevalt maitsestatud, sest vahustamine tõmbab maitset tagasi.
Tihendajana (vahtu mineva komponendina) kasutatakse:
Keedetud vahtude maitsestamiseks kasutatakse suhkrut, vanilli, kaneeli, sobilikke ürte (piparmünt, meliss). Kuna vaht hiljem vahustatakse, siis esialgne maitsestus võiks olla soovitud lõpptulemusest tugevam, sest vahustamisel tämbab maitse tagasi..
Keedetud vahtude portsjoni suuruseks on 100–150 g . Keedetud vahtusid serveeritakse piima või ka rõõsa koorega.
Keedetud vahtude tehnoloogia:
Keedetud vahte serveeritakse +10…+14 °C piima ja rõõsa koorega.