Toorvahud
Toorvahtusid valmistatakse:
- munavalgest
- rõõsast koorest
- kohupiimast
Toorvahtudele lisatakse puuviljade ja marjade püreesid või ka teisi sobivaid lisandeid.
Tihti nimetetakse restorani menüüdes olevaid vahusid ka mousse’deks. Vahtudele iseloomulik tekstuur saadakse ettevaatlikult lisades püree taolisesse mousse-põhja vahustatud munavalgeid või vahustatud rõõska koort.
Mida teab teadma vahtude valmistamisel:
- Lisades segule vahustatud munavalget või ka rõõska koort segatakse vahtu õrnalt alt ülesse, massi ei tohi tugevalt kloppida
- Rõõsk koor ei tohi olla liiga tugevalt vahustatud, sest see võib põhjustada mousse’i või-maitse ning raskepärase tekstuuri.
- Vahustatud munavalget või rõõska koort püreele lisades lisatakse esmalt ¼ (muudab püree vedelamaks ja õhulisemaks) ning hiljem ülejäänu.
Toorvahtude lisandiks sobivad
- magusad kastmed,
- rõõsk koor,
- röstitud pähklid ja mandlid,
- kondiitritooted,
- marjad jne