Väikesetükilised praetud ja grillitud liharoad
Ühele portsjonile arvestatakse kesmiselt olenevalt ettevõtte tüübist 100–200 g praetud või ka grillitud liha.
TEHNOLOOGIA:
- Väikesetükilised liharoad praetakse pliidil väheses rasvas või grillitakse.
- Väheses rasvas praadimiseks pannakse pooltooted kuuma rasva sisse ja praetakse mõlemalt poolt helepruuniks.
- Maitseained raputatakse praetud poolele ja grillitud tooted maitsestatakse peale grillimist;
- Maitsestamiseks kasutatakse soola, pipraid, paprikapulbrit, maitsesooli, tööstuslikke maitsesegusid;
- Väikesetükilisi tooteid praetakse ja grillitakse 10–20 minutit;
- Väikesetükilised praetud ja grillitud liharoad serveeritakse vahetult peale valmistamist.
Väikesetükiliste praetud liharoogade lisandiks võivad olla:
- keedetud ja praetud kartulid
- keedetud, hautatud, praetud köögiviljad
- kartuli- ja köögiviljapüreed
- praetud seened
- sõmer riis
- pruunil põhikastmel valmistatud kastmed
Šašlõki juurde sovivad väga hästi
- marineeritud salatid ja toorsalatid
- külmad teravad kastmed, mis serveeritakse eraldi nõus juurde.