Guljašši valmistatakse: veise-, vasika- ja sealihast. Vähem valmistatakse ka lambalihast. Kasutatakse ka mõned lihaliigid koos.
Tükelduskuju on: KUUBIK
Sõna „gulyás” tegelik tähendus ungari keeles on karjus. Supp sai sama nime tänu sellele, et algselt valmistatigi seda karjuste poolt lõkke peal – tegemist oli lihtrahva toiduga.
Guljašš on hautatud väikesetükiline liharoog, kus liha lõigatakse külje pikkusega 2-3 cm 20 - 30 grammisteks kuubikuteks. Traditsioonilise seaguljašši valmistamiseks pruunistatakse lihatükid väheses rasvas, lisatakse tomapipasta või ka tomatipüree lisatakse maitseköögiviljad ja kuumutatakse koos lihaga. Liha ja maitseköögiviljad pannakse kuuma puljongisse hauduma ja hautatakse tasasel kuumusel kaanega nõus valmimiseni. Kaste paksendatakse jahuga. Kastmele võib ka lõpus lisada hapukoort.
Joonis 1. Guljašš Allikas:Rakvere Lihakombinaat http://www.rlk.ee/et/retseptid?recipe_id=186
Pildil oleva guljašš valmistamise tehnoloogia leiate SIIT