Asuu

Valmistatakse veiselihast.

Tükelduskuju on KANGID EHK RIBAD 2x2x4 cm

Asuu on hautatud liharoog, kus  kastmesse lisatakse praetud kartulid, mugul-sibulad  aga ka hapukurk. Kartul ja kurk  lõigatakse kangideks, aga ka võib lõigata sektoriteks.

TEHNOLOOGIA: liha pruunistatakse rasvaines, lisatakse tomatipüree, kuumutatakse läbi, lisatakse kuum vesi või ka puljong (nii, et liha oleks kaetud). Kui liha on poolpehme, lisatakse eraldi praetud kartul, hapukurk, rasvas kuumutatud mugulsibul ja kaste paksendatakse nisujahuga. Seejärel kuumutatakse kastet veel 10 - 15 min.  Kartulid võib anda ka lisandina kastmele.

Joonis: Asuu Allikas: Nami-Nami retseptikogu http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2559