Šašlõkk ja lihavardad

Šaslõkki valmistatakse algselt lambalihast, kui nüüd valmistatakse teda tunduvalt rohkem juba sealihast, sest sealiha ei ole nii rasvane ja on odavam.

Lihavardaid valmistatakse  enim veiselihast, aga võib valmistada ka teistest lihaliikidest.

Nii šašlõki, kui ka lihavarraste puhul tükeldatakse liha 30 - 40 g suurus-teks  KUUBIKUTEKS  

Šašlõki puhul liha eelnevalt marineeritakse. Marinaadiks võib kasutada, midagi haput: veini, keefiri, hapusid mahlasid, äädikat jne  Seejärel šašlõkk grillitakse. Vaheldumisi lihaga võib vardasse panna erinevaid köögivilju: mugulsibul, paprikatükid, suvikõrvitsaviilud jne

Lihavardaid võib praadida, aga ka friteerida ja ka grillida. Lihavarda jaoks võib liha ka eelnevalt taigna sisse kasta.

Joonis 1. Šašlõki grillimine Allikas: RussianFood.com  http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=118756

Šašlõki lisandiks sobivad väga hästi

Joonis 2 Šašlõki serveerimine Allikas: http://www.fotokanal.com/search.html?show_result=1&page=2