Šaslõkki valmistatakse algselt lambalihast, kui nüüd valmistatakse teda tunduvalt rohkem juba sealihast, sest sealiha ei ole nii rasvane ja on odavam.
Lihavardaid valmistatakse enim veiselihast, aga võib valmistada ka teistest lihaliikidest.
Nii šašlõki, kui ka lihavarraste puhul tükeldatakse liha 30 - 40 g suurus-teks KUUBIKUTEKS
Šašlõki puhul liha eelnevalt marineeritakse. Marinaadiks võib kasutada, midagi haput: veini, keefiri, hapusid mahlasid, äädikat jne Seejärel šašlõkk grillitakse. Vaheldumisi lihaga võib vardasse panna erinevaid köögivilju: mugulsibul, paprikatükid, suvikõrvitsaviilud jne
Lihavardaid võib praadida, aga ka friteerida ja ka grillida. Lihavarda jaoks võib liha ka eelnevalt taigna sisse kasta.
Joonis 1. Šašlõki grillimine Allikas: RussianFood.com http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=118756
Šašlõki lisandiks sobivad väga hästi
Joonis 2 Šašlõki serveerimine Allikas: http://www.fotokanal.com/search.html?show_result=1&page=2